Molen Hollands Welvaart weer in gebruik

MENSINGEWEER – Sinds zondagmiddag is molen Hollands Welvaart in Mensingeweer weer officieel in gebruik. Een slinger aan de bel van wethouder Anne Marie Smits was het teken voor de molenaar om de vang eraf te halen, waarop de wieken zich door de wind lieten ronddraaien.

Na een succesvolle restauratie, was de weer ingebruikname van de molen tijdens de Groninger Molenweekend prima gepland. Het door de organisatie gewenste briesje maakte het af.

Expositie

Deze middag werd ook gebruikt voor de opening van een expositie. Op de expositiezolder van de molen is een tentoonstelling met foto’s van natuur en dieren van Ria Gaaikema en keramiek, stillevens en landschappen van Lydia Molendijk, te zien. Beide dames komen uit Schouwerzijl.

De feestelijkheden werden opgevrolijkt met een hapje en een drankje en live muziek door Tria Martina.

Hollands Welvaart

Hollands Welvaart is een achtkante stellingmolen en een van de 18 molens van Het Groninger Landschap. De vrijwillige molenaars geven − als de wind het mogelijk maakt – maaldemonstraties. De molengidsen vertellen graag over de werking en de historie van de molen. De klim naar boven is de moeite waard, op de stelling is uitzicht van Stad tot Wad. Weer beneden aangekomen kan genoten worden van een heerlijk appelgebakje bij Koffie- en Theeschenkerij In de Malle Molen.

Cookieinstellingen