Kolibri van Warfhuizen tweede op districtskampioenschap

Peter Merx, links.
Peter Merx, links.
Foto: Openbaar domein

GIETEN – Peter Merx uit Warfhuizen moest gisteren in de race om het districtskampioenschap wielrennen in de sprint Rick Ottema voorrang verlenen.

Het districtskampioenschap – voor de zoen, de bloemen en de medaille – is de jaarlijkse toogdag voor de elite-renners uit de drie noordelijke provincies. Iedere renner, iedere club is er op gebrand daar prijs te rijden. Eerdere prestaties verbleken bij de titel: beste van het district. Op het parkoers in Gieten, met een heuveltje van de Hondsrug, te vergelijken met de wierde in Leens-West, en een stevige wind werd er hard gereden. Het resultaat was dat er na ruim twee uur koers een kopgroep van zeven man naar de finish denderde in de straten van Gieten. Met in de kopgroep Rick Ottema (winnaar van de Ronde van Groningen), Patrick van der Duin (mooie ere-lijst), Peter Merx en zijn ploeggenoot Adrie Lindeman, twee routiniers in het vak.

Met deze drie beste renners van boven de Maas op dit moment is het een kwestie van wie de sprint wint. Met een ruime sprint van vier seconden pakte Ottema de zege op de Kolibri van Warfhuizen. Van der Duin werd derde en Lindeman vierde. Sven Kramer, ploeggenoot van Merx en Lindeman, wist uit de dodelijke omhelzing van het peloton te blijven en werd solo rijdend achtste.

Bij de dames-elite eindigde Nynke Pellikaan uit Den Andel keurig in het peloton op de 13e plaats. Het peloton dat met twee minuten achterstand op de kopgroep binnenkwam.

Cookieinstellingen