Zilver voor Young Talentster op districtskampioenschap

Carolien de Bruin, links, met de zilveren medaille.
Carolien de Bruin, links, met de zilveren medaille.
Foto: Aniek Zwiers

GIETEN – Carolien de Bruin tweede, Redmar Dijkman vijfde, Het was een mooi kampioenschap van het district noord voor het Young Talents Cycling Team in Gieten. 

Bij de meisjes nieuwelingen (15-16 jaar) was een wat matte wedstrijd. De rensters uit de drie noordelijke provincies maakten er bepaald geen spektakel van. Op het vlakke parkoers met alleen een hupje over de Hondsrug, bleef de hele groep bij elkaar en kwam het op de sprint aan. Carolien de Bruin, zij is eigenlijk een baanrenster, wist zich in het sprintgeweld te handhaven en pakte de medaille voor de tweede plaats.

Bij de nieuwelingen-mannen vormde zich snel in de wedstrijd een kopgroep van drie renners die zo’n veertig seconden voorsprong behaalde. Een groep van zeven renners met Redmar Dijkman zette de tegenaanval in en wist de kopgroep vrij gemakkelijk terug te halen. Met de hoofdgroep van 10 renners ging het richting finish. In de eindsprint pakte Dijkman de vijfde plaats. Jaap Voogel  uit Kruisweg sprintte zich aan de kop van het peloton naar plaats 13.

Bij de junioren reden de Young Talenters keurig in het peloton dat op 2 minuten achterstand was gezet door twee koplopers. Met Jitse Breeuwsma die eindigde op plaats 8, Sjoerd Hollander op 11 en Daan Gelling uit Huizinge op de 13e plek, waren de mannen in de koers aanwezig.

Cookieinstellingen