De Hemelvaartsmarkt, een begrip in Eenrum en omstreken

EENRUM – Er zullen niet veel mensen zijn die nog nooit de Hemelvaartsmarkt hebben bezocht. Immers, het is een begrip. Net als de Ainrommer Kermis, die in augustus voor de 150ste keer zal worden gehouden.

Voor de Hemelvaartsmarkt was het ‘slechts’ de 41ste editie. Weer zo’n 120 standhouders, waaronder de jongste (12 jaar) van Nederland, probeerden hun waar aan de ruim 20.000 bezoekers kwijt te raken.

Naast de diversiteit aan marktkramen was er live muziek in de cafés. Verder waren er optredens van het Ainrommer Shantykoor en de PANMAGIC Steelband. Voor de kleintjes was de parkeerplaats van supermarkt COOP Smit omgetoverd tot een kinderspeelplaats en was Clown Joepie aanwezig.

Ook molen De Lelie was geopend en op het plein ervoor was een boeken- en hobbymarkt. Een ‘kleintje Hemelvaartsmarkt’, waar particulieren zelfgemaakte producten en tweedehands boeken konden verkopen.

Wie van het mooie uitzicht over de nieuwe gemeente Het Hogeland wilde genieten, moest eerst wel de trappen van de NH-kerk, de ‘Reus van het Noorden’, beklimmen.

Cookieinstellingen