Eerste editie kofferbakverkoop in Eenrum

EENRUM – Op de parkeerplaats achter korenmolen de Lelie bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum werd vandaag voor de eerste keer een kofferbakverkoop gehouden.

Het was even zoeken of én waar de activiteit plaatsvond, vanaf de weg ligt de parkeerplaats verstopt achter de molen. “Duidelijk een verbeterpunt voor de komende jaren”, zegt Janny Volbeda, één van de organisatoren. Samen met Wies de Boer en Anneke Hamminga heeft ze deze activiteit in het leven geroepen, nadat twee jaar geleden de stekker uit de rommelmarkt voor de sportverenigingen werd getrokken. Met alle regels waaraan moest worden voldaan leverde het niets meer op en mede daardoor waren er geen vrijwilligers meer te vinden. Want de meeste mensen hebben veel voor hun club over, maar dan moet het wel de moeite waard zijn natuurlijk.

Dit jaar dus voor het eerst een kofferbakverkoop. Het idee erachter is dat je gewoon bij je eigen auto kunt zitten en vóór je auto een tafel of een kleedje inricht met de spullen die je wilt verkopen. In het westen en zuiden van het land al heel gebruikelijk, maar hier in het noorden nog niet zo bekend.  Een achttal verkopers had zich op de parkeerplaats geïnstalleerd met hun koopwaar, uiteenlopend van kleding, boeken en speelgoed tot antiek, sieraden en make-up. Her en der luidden wel wat signalen dat er niet zo’n grote opkomst was, maar zoals Janny zegt: “We hebben onszelf drie jaar de tijd gegeven om te kijken of dit levensvatbaar is, we merken nu al wel dat we wat meer aan promotie hadden moeten/kunnen doen en o.a. ook aan de bewegwijzering”. Voor volgend jaar staan vrolijk gekleurde banners in de planning die aan de weg geplaatst kunnen worden.

Het heerlijke zonnetje deed veel voor de sfeer. Dit was ook goed te merken op het terras van de Mosterdmakerij, waar menigeen zich tegoed deed aan koffie of thee met iets lekkers erbij.

Óp naar volgend jaar voor de tweede editie!

 

Tekst en foto’s: Regina Pol

 

Cookieinstellingen