Directeur Zeehondencentrum ontmoet Frans Bauer

Foto: Jaap Hoekzema

GRONINGEN – Niek Kuizenga, directeur van Zeehondencentrum Pieterburen, had zaterdagavond een meeting met Frans Bauer tijdens ‘Tour de Frans’, het theaterconcert waarmee de zanger door het land trekt.

De in Pieterburen geboren Arie Molenhuis had de ontmoeting in de MartiniPlaza geregeld. Dit was niet eenvoudig, maar na goed overleg met MartiniPlaza en de tourmanager van de zanger, maakte Bauer graag even tijd vrij voor Molenhuis en Kuizenga.

Joyce Kranenborg deed deze avond de interviews

In de artiestenfoyer van MartiniPlaza werd Frans verrast met een uniek cadeau. Drie zeehondjes die nu nog in de zeehondencentrum aansterken zijn vernoemd naar de zanger, zijn vrouw Mariska en diens vriendin Liesbeth.

De volkszanger was onder de indruk en gaf direct aan graag naar Pieterburen te willen komen om de zeehonden, wanneer ze zijn ‘ontslagen’ na een goede verzorging, terug te brengen naar de vrijheid: Waddenzee Werelderfgoed.

Frans Bauer, die eind januari optredens moest cancelen wegens griep (“Ik voel me beroerd en klink als een zeehond!!”), gaf aan dat hij naast het naar de vrijheid brengen van de zeehonden ook graag eens een wadlooptocht zou willen maken. Op de vraag van Frans: “Moet ik dan laarzen aan?” was het antwoord van Arie helder: “Het is niet gebruikelijk en niet aan te raden, maar je mag het natuurlijk proberen Frans !”

Wordt vervolgd.

 

Foto’s: Jaap Hoekzema

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen