Raadsleden De Marne beter herkenbaar

Op acht september bezocht verslaggever Cees van de Meent voor de eerste keer een raadsvergadering van gemeente De Marne. In zijn daarop volgende artikel stond onder andere het volgende te lezen: “Wat direct opvalt, is de opstelling van de raadstafel: ietwat verzonken is nog wel grappig, maar in een cirkel, waardoor het moeilijk is om burgemeester, wethouders en raadsleden goed te volgen (je hoort ze wel, maar je ziet ze niet) en daardoor gaan visuele reacties wellicht verloren. Naambordjes, daar doen ze niet aan bij De Marne, maar dat maakt verslag doen, zeker bij een eerste bezoek niet makkelijker.”

Gemeente De Marne zou gemeente De Marne niet zijn wanneer ze daar niet adequaat op zouden reageren en zo lag er de volgende raadsvergadering een keurig overzicht van de plaatsen met naamaanduiding op de perstafel, maar dat vond Maarten Buikema van de Partij van de Arbeid niet meer van deze tijd. Aan het eind van zijn eerste termijn vroeg Buikema aandacht voor het meubilair in de raadszaal, vervanging leek hem geen overbodige luxe. Ook vroeg de PvdA-voorman om een beetje geld vrij te maken voor naambordjes op de raadstafel.  “Omdat initiatieven van onderaf zo gewaardeerd worden, hebben we de daad bij het woord gevoegd” vervolgde Buikema en overhandigde namens de Partij voorzitter Koos Wiersma zijn eigen naambordje.

img_3504

img_3507

Na de pauze maakte ook het college de lovende woorden in het artikel van onze verslaggever helemaal waar, ze had het staande naambordje van de Partij van de Arbeid vervolmaakt en een hangende versie werd vervolgens aan Maarten Buikema overhandigd.

img_3532

img_3533

 

Lees ook: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/48778/marne-kiest-beste-wel-meest-haalbare-herindelingsvariant/

Reacties