Recht op ondersteuning, doe u zelf niet te kort!

Foto: publiek domein

Veel mensen laten (inkomens)ondersteunende mogelijkheden liggen. Op initiatief van Humanitas ’t Hoogeland slaan verschillende organisaties de handen ineen om mensen op weg te helpen gebruik te maken van de regelingen, door middel van het uitdelen en ophalen van Kanskaarten. Na Winsum, Bedum en in Eemsmond (Uithuizen) wordt de Kanskaartenactie in de gemeente De Marne in Wehe- den Hoorn gehouden. De officiële start van de actie is op woensdag 2 november. Wethouder Mariëtte de Visser van de gemeente De Marne verricht de aftrap.

Kanskaarten

Mensen die er wel voor in aanmerking komen, maken vaak geen gebruik van (inkomens)ondersteunende maatregelen. Samen met andere organisaties heeft Humanitas ’t Hoogeland daarom het initiatief genomen om mensen er op te wijzen van welke regelingen ze gebruik kunnen maken. Deze regelingen staan vermeld op Kanskaarten. De kaarten worden vrijdag 2 november in Wehe-den Hoorn rondgebracht door kandidaten van het Leer- & Ontwikkelcentrum van het Werkplein Ability, locatie Wehe-den Hoorn. Tussen 15 november en 1 december worden de kaarten weer opgehaald door vrijwilligers vanuit meerdere organisaties. Zij zoeken contact met de inwoners van Wehe-den Hoorn met de vraag of zij de kaart ingevuld hebben. Met de mensen die een kaart hebben ingevuld wordt overlegd of er kans is op (inkomens)ondersteunende maatregelen. Als dit het geval is, kunnen organisaties de mensen begeleiden bij het indienen van de aanvragen.

Laat inkomensondersteunende mogelijkheden niet liggen

Onder het motto “Laat inkomensondersteunende maatregelen niet onnodig liggen” verricht wethouder Mariëtte de Visser op woensdag 2 november om 11.00 uur de officiële start van de actie bij Het Hogeland College in Wehe-den Hoorn. Ze onthult een groot spandoek met informatie over de actie.

Kanskaarten voor iedereen in het Hoogelandgebied

Hoewel deze Kanskaartenactie specifiek gericht is op Wehe-den Hoorn in de gemeente De Marne, bestaat er voor iedereen in het gebied van Humanitas ’t Hoogeland (gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum) de gelegenheid het bijbehorende formulier te downloaden via www.humanitas.nl/afdeling/t-hoogeland.nl,  in te vullen en te mailen naar [email protected]. Meerdere betrokken organisaties bieden eveneens de mogelijkheid het formulier te downloaden. Tijdens de actieweken kan het formulier ook ingeleverd worden bij de balie van het gemeentehuis in Leens (R. Ritzemastraat 2, 9965 TD Leens), de balie van Het Werkplein Ability in Winsum (Ubbo J. Mansholtplein 2, Winsum) en gedeponeerd worden in de brievenbus van het Leer & Ontwikkelcentrum Ability Wehe-den Hoorn (Mernaweg 27a, Wehe-den Hoorn).

Kanskaart 2016.pdf

Aanvraagformulier Kanskaart 2016.docx

Cookieinstellingen