Presentatie Int. kinderkunstproject Landgoed Verhildersum Leens

Foto: Verhildersum.nl

Het internationaal kinderkunstproject van het landgoed Verhildersum rond het thema “Hinszorgel” is op dinsdagmiddag 19 september succesvol afgesloten met een presentatie en een speurtocht voor de deelnemende kinderen van 11 scholen uit de gemeenten De Marne, Loppersum en het Duitse Krummhörn. In totaal hebben meer dan 200 kinderen aan de kunstwerken gewerkt.

De kinderen werden met een speurtocht en potlood op stap gestuurd om alle vragen betreffende het landgoed te beantwoorden. Daarna was om half drie de prijsuitreiking. Deze werd verricht door kunstenares Gisela Buss-Schepers uit het Duitse Haren.

Alle deelnemende scholen kregen een prachtige oorkonde met de afbeelding van hun kunstwerk. Alle scholen zijn hierbij prijswinnaars! De kunstwerken zijn zo mooi dat mevrouw Buss ze zelf wel in haar tuin wil, zo vertelde ze bij de prijsuitreiking. Een paar scholen kreeg nog een extra prijs: een ingelijste reproductie van een schilderij van Arie Zuidersma waarop Borg Verhildersum staat afgebeeld. De extra prijzen gingen naar de Wicher Zitsemaschool in Middelstum met hun windorgel van afvalmaterialen; naar De Zandplaat in ’t Zandt met hun ijzeren buizen waarop kinderen actief worden uitgenodigd geluiden te maken door met een pollepel erop te slaan; naar de Ubbo Emmiusschule in Greetsiel (Duitsland) met hun Joan Miro windorgel met belletjes; naar de Ichtusschool in Zoutkamp met hun meerkleurig geschilderde damwandplanken en naar de Hendrik de Cockschool in Ulrum met hun op Delftsblauw in de borg geïnspireerde damwandplanken.

 

Alle kunstwerken staan/hangen in de boomgaard van Verhildersum en zorgen voor een vrolijke versiering van het landgoed. Zij zijn daar nog tot het einde van de maand oktober voor iedereen te bewonderen. Daarna gaat ieder kunstwerk terug naar de betreffende school. Het project werd gesponsord door de Stichting Stem / Koor & Rinkel te Middelstum en de provincie Groningen. Grote dank aan deze sponsoren, zonder deze ondersteuning was het project niet mogelijk geweest.

Cookieinstellingen