Hagepreek in Zoutkamp

Foto: publiek domein

In het kader van de festiviteiten van De Slag om Zoutkamp in het derde weekend van september, wordt er op zondag 18 september op het Hof rondom de Oude Kerk een zogenaamde Hagepreek gehouden. De dienst begint om 11.30 uur. Voorganger is ds. Herman F. de Vries uit Ternaard.

Een hagepreek is een kerkdienst in de open lucht. Deze werden in de Nederlanden veel gehouden door Calvinisten in 1566 en de volgende jaren, omdat openlijke geloofsuitoefening hun door de Rooms-Katholieke overheid verboden werd.

Door de vrijheid van godsdienst werd dat anders. Een reden om nog altijd dankbaar voor te zijn. Dit willen we graag samen met elkaar vieren.
Uiteraard willen we samenkomen op het Hof rondom de Oude Kerk of het nabij gelegen veld naast de kalkoven; weer of geen weer. Vanaf 11 uur zijn bezoekers welkom; de hagepreek begint om 11.30 uur. Na afloop van de hagepreek wordt brood met koffie en thee aangeboden.

U mag gekleed komen in uw historisch kostuum maar dat is natuurlijk niet verplicht, neem eventueel een klapstoel mee.
Deze hagepreek wordt georganiseerd door de Werkgroep Eredienst in samenwerking met de Stichting De Slag om Zoutkamp.
Actuele informatie over de precieze locatie kunt u vinden via de website van de kerk www.pgzoutkamp.nl of via de website www.slagomzoutkamp.nl. Iedereen is van harte welkom!

Lees meer:

De Slag om Zoutkamp: Zoutkamp een paar eeuwen terug

Cookieinstellingen