Hogelandsymfonie; een soundscape op Zuurdijk met o.a. Greetje Bijma

Foto: Kerk Zuurdijk

Het kerkje van Zuurdijk is 22 en 23 augustus het decor voor Hogelandsymfonie, een landscape op Zuurdijk. Er zal dat weekend 24 uur muziek te horen zijn rond en in de kerk. Het Hogelandsymfonie begint zaterdag deĀ 22ste om 16.00 uur.

Een klanklandschap met verschillende muziekstijlen

Tussen de bomen wordt een installatie gemaakt van blauw textiel en kleine speakers. Het publiek belandt in een fantasiewereld van klank, een klanklandschap, een soundscape. Soms rockmuziek, dan weer jazzy, dan weer klassiek.

Muzikanten zwerven rond en door de kerk door een landschap van klank. Mensen horen de vogels, een lied voor Joapke, een ode aan Kunibert of het Molenlied. Wanneer het donker wordt, wordt het stiller in Zuurdijk en dat betekent, meditatief.

hogelandsymfonie

Drie maal een climax

De symfonie is gemaakt om doorheen te wandelen. Drie maal bereikt de symfonie een climax: zaterdagavond rond 21.00 uur, zondagochtend rond 07.30 uur (een vroege vogelconcert) en zondagmiddag rond 14.00 uur. Voor de vroege vogels die het concert om 07.30 uur bezoeken is er na afloop een ‘Vroege vogelmolenontbijt’ (opgave noodzakelijk).

De symfonie wordt uitgevoerd door Jacob Lekkerkerker, Alfredo Genovesi, Greetje Bijma, Oene van Geel en Mirjam Meerholz.

Lees meer op: http://zuurdijk.org/

Cookieinstellingen