Rondvaart over het Lauwersmeer met de ZK 4

Foto: Visserijmuseum Zoutkamp

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp organiseert op woensdag 5 en zondag 23 augustus een rondvaart over het Lauwersmeer met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros. De natuur is zo bijzonder dat het gebied in 2003 is aangewezen als Nationaal Park.

Tegenover het museum kunt u inschepen. De afvaart is om 11.00 uur en onderweg vertelt de bemanning onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij.

Er wordt geluncht bij restaurant Het Raadsel van de Wadden (Oostmahorn) met een prachtig uitzicht over het Lauwersmeer.

Op de terugreis kunt u genieten van de enorme vogelrijkdom en kleurrijke plantengroei. Misschien zijn er zelfs nog Konikpaarden en Schotse hooglanders te zien. Om 15.15 uur bent u weer terug in Zoutkamp.

Een vaartocht inclusief lunch kost € 35,00 per persoon. Vanwege de coronamaatregelen geldt er een maximum van 8 passagiers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-22477750 of per e-mail: [email protected]. De tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.

Cookieinstellingen