Het borden mysterie van Ulrum breidt zich uit naar Leens

Het bord aan de Leensterweg.
Het bord aan de Leensterweg.
Foto: Berto Merx

LEENS – Wie Leens benadert vanuit Ulrum, bemerkt dat er een nieuw plaatsnaambord hangt. Zonder de tekst gem. Het Hogeland.

Het was vlak na de samenvoeging van de oude gemeenten dat wethouder Harmannus Blok op de oude plaatsnaamborden een stikker met de tekst toevoegde waaruit bleek dat een plaats niet meer tot de gemeente De Marne behoorde maar tot Het Hogeland. Deze ondertekst was met een stikker aangebracht, want de operatie om alle plaatsnaamborden in de hele gemeente te vernieuwen, zou later komen. Het kost nogal een cent, die borden.

Vorige week bemerkte men dat in Ulrum de aanduiding van de gemeente Het Hogeland systematisch was verdwenen. Deze mysterieuze plaatsnaamsverwijderingsactie heeft zich uitgebreid naar Leens, waar tot gisteren nog maar één plaatsnaambord was geraakt door deze actie.

Aan de Leenstertillen is alles in orde, wat het bord betreft. Behalve dan dat het regende toen de foto werd gemaakt. 

Opvallend is dat de gemeenteloze borden niet de aanduiding van de voormalige gemeente De Marne hebben. Dat stond er op in de periode tussen 1990 en eind 2018. Het moeten dus borden zijn van voor 1990 toen Leens en Ulrum nog zelfstandige gemeenten waren. Het zijn echter allemaal veronderstellingen en slechts een diepgaand onderzoek naar de kern van dit mysterie zou licht in deze zaak kunnen brengen./BM

Cookieinstellingen