Bijzondere documentairefestival: Mens.zie.es.weer

Foto: Berto Merx

MENSINGEWEER – In het weekend van 24 tot 26 januari het documentairefestival Mens.zie.es.weer georganiseerd. Het is voor het eerst dat dit evenement plaatsvindt in Mensingeweer.

In het verbouwde dorpshuis en het historische kerkje worden documentaires van kunstenaars en filmmakers van het Hogeland en verre omstreken getoond. Kunstenaars die betrokkenheid bij maatschappelijke bewegingen laten zien, kunstenaars aan het werk, biografische portretten, indrukwekkende documentaires over het verleden en het heden van deze streek en haar bewoners. Hieronder de nog niet eerder aan de inwoners van Het Hogeland vertoonde film ‘Op weg naar een nieuwe gemeente: Het Hogeland’ van Sarah Stiles. Prachtige beelden, mooie initiatieven komen in beeld als tegenhanger van het proces van de overheid. De film wordt ingeleid door wethouder Eltjo Dijkhuis.

Ook kunstenaar Can Demren, inwoner van Mensingeweer, verrast met zijn film ‘There is a Stone / There is a Dog’ en bijbehorende geschilderde portretten. Verder zijn films te zien van en over: Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem, Ina Spijk, Marleen Godlieb, Buddy Hermans, Jan Steen Theo Rietveld en Carin Schripsema, Klaas Noordhuis. Zo mogelijk zijn de makers aanwezig voor een ‘meet en greet’ met het publiek.

Van vrijdag 24 jan 17.00 tot zondagmiddag 26 jan 16.00 uur

Voor achtergronden bij het programma klik hier. Reserveren: [email protected]

Programma

24 januari

17:00 uur There is a Stone / There is a Dog

19:00 uur Gezichten van Dementie en Portret van de beeldhouwer Jan Steen

25 januari

13:45 uur Op weg naar een nieuwe gemeente

15:30 uur Dienstmeisjes voor dag en nacht

19:30 uur Verborgen verhalen

26 januari

14:00 uur De verhuizende schuur en De liefde voor Maria R.

Alle vertoningen in het dorpshuis de Meul’n, Hoofdstraat, Mensingeweer, behalve There is a Stone / There is a Dog, die is in de kerk tegenover het dorpshuis te zien.

Cookieinstellingen