Lancering nieuwe interactieve wandelroute: verhalen van het zoute land

Foto: Ype Poortinga

HOUWERZIJL – Op zaterdag 11 januari om 11.00 uur wordt in De Theefabriek in Houwerzijl de interactieve thematische wandelroute verhalen van het zoute land gelanceerd. De wandelroute is de vierde route in een reeks van tien nieuw te ontwikkelen wandel-, fiets- en vaarroutes in de regio Waddenland. Ze krijgen allemaal een plek in de gratis routeapp Waddenland Routeland.

De wandelroute verhalen van het zoute land is 16 kilometer lang en voert onder andere door Houwerzijl, Zoutkamp, Vierhuizen en Niekerk. Wandelaars op de route komen onderweg steeds meer te weten over de omgeving. Onderweg popt op diverse locaties informatie op in de vorm van tekst, beeld, kaarten en geluid. Zo sta je stil bij een verdwenen dorp, spoed je je door een spookbos en maak je kennis met het visserijverleden van Zoutkamp. Wandelend door het akkerbouwgebied tussen Zoutkamp en Vierhuizen is nauwelijks voor te stellen dat het land hier ooit zout was en dorpen als Houwerzijl en Vierhuizen direct aan zee lagen. Met deze informatie in het achterhoofd beleef je het landschap veel intenser. De route heeft twee startplaatsen: De Theefabriek in Houwerzijl en het ijsbaanterrein in Zoutkamp t.h.v. Panserweg 9.

Ruim twintig toeristische ondernemers, tevens deelnemers van Stichting Promotie Waddenland, liggen op of vlakbij de route. Informatie over deze bedrijven popt op als men in de buurt is. De ondernemers zijn ‘ambassadeur’ van de route. Door handig gebruik te maken van hun contacten met gasten en bezoekers wordt de kwaliteit van de routes geborgd.

De thematische routes zijn een initiatief van Stichting Promotie Waddenland en App bouwer Knowlogy en worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Groningen. Tot maart 2020 wordt maandelijks een nieuwe route opgeleverd en aan de app Waddenland Routeland toegevoegd, die gratis te downloaden is via de Google Play en de App Store.

Meer informatie is te vinden op: www.waddenland.groningen.nl/route-app

Reacties

Cookieinstellingen