Word ‘Junior Ranger for a day’

Foto: ivn.nl

LAUWERSOOG – Ben je tussen de 12 en 18 jaar en in augustus op vakantie rondom het Lauwersmeer? Kom dan een avondje mee met de Junior Rangers!

Op donderdagavond 8 augustus is er een avondexcursie; lekker struinen, bootje varen naar een eilandje en een kampvuur maken onder de sterren. Lijkt dat je wel wat? Stuur dan even een mailtje naar Guido Lek van IVN Natuureducatie, zodat je verzekerd bent van een plek op de boot! 

Praktische informatie

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Landal Esonstad en we starten dan ook bij de receptie van dit park. 

Datum: 8 augustus 2019
Tijd: van 20:00 tot ongeveer 23:00
Kosten: gratis
Voor wie: jongeren tussen 12 en 18 jaar 

Samen leren, ontdekken en doen

In Nationaal Park Lauwersmeer is een leuke en enthousiaste groep Junior Rangers actief. Deze jongeren zijn de ambassadeurs van dit prachtige gebied. Maandelijks gaan ze samen op pad: leren, ontdekken en doen rondom het Lauwersmeer:

Wij zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. We vinden het leuk om geregeld met elkaar op pad te gaan in het Lauwersmeergebied. We hebben speciale aandacht voor vogels. Niet zo vreemd natuurlijk in een gebied waar meer dan driehonderdvijftig soorten vogels zijn waargenomen. Maar we doen ook gewoon andere leuke dingen in de natuur: koken op een vuurtje, bushcraften of bijvoorbeeld vliegeren.”

Overal jongeren betrekken bij natuur 

Junior Ranger Nederland is een jongerenprogramma van IVN en maakt onderdeel uit van het Junior Ranger programma van Europarc, de Europese koepel van Nationale Parken en andere beschermde natuurgebieden. Via de Junior Rangers wil IVN jongeren stimuleren om zich in te zetten en zich mede verantwoordelijk te voelen voor de beschermde gebieden in hun eigen omgeving. Met ‘Junior ranger for a day’ wil de organisatie in Nationaal Park Lauwersmeer jongeren op vakantie op een laagdrempelige manier laten kennis laten maken met dit leuke programma.

Reacties