Zwembad Leens is klaar met baldadige nachtelijke bezoekers

Foto: Berto Merx

LEENS – Ze hebben het wel gehad, het personeel van het zwembad in Leens, met nachtelijke bezoekers die er een smeerboel van maken. Tot en met het poepen op de glijbaan.

De vandalen waren donderdagnacht – na het feestelijk avondzwemmen – binnengedrongen. Naar het zich laat aanzien via de schutting aan De Nije Nering. Het resultaat was dat de lampjes van de feestverlichting vernield waren. Erger was dat ze op het afdekkleed van het diepe bad gelopen hebben en geprobeerd hebben het voor een deel los te krijgen. Vrijdagnacht lieten ze op de ligwei hondenstront achter. Zondagmorgen bleek de glijbaan met poep vervuild.

Over de identiteit van de daders tast men bij het zwembad aan de Breekweg in het duister. “Weet je,” zegt medewerker Herma Vos, “We hebben ieder jaar wel nachtelijke bezoekers. We zijn allemaal jong geweest en deden dingen die niet mochten. Heel kwalijk vind ik de moedwillige vervuiling van de glijbaan.”

Er is nog een ander aspect. Het dekzeil dat ’s nacht over het diepe bad wordt gespannen dient om de temperatuur van het water constant te houden. Wie door het zeil zakt, of op een andere manier er onder komt, loop serieus risico om te verdrinken. Het is alsof je door het ijs zakt. Afgezien dan nog van de schade aan het zeil en de oprolinstallatie. “Wat een heel naar gevoel geeft, is dat talloze vrijwilligers in het zwembad bezig zijn het mooi in orde te houden. We doen het voor de kinderen en de jeugd en wat ouderen die hier baantjes komen trekken. En dan krijg je dit vandalisme, moedwillig de boel verzieken,” zegt Herma Vos.

Reacties