Weer gezellige streekmarkt bij Verhildersum

Foto: persbericht

LEENS – Op zaterdag 15 september is er weer een streekmarkt bij Borg Verhildersum te Leens, de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.

De herfst is in aantocht en de eerste herfstbuien zijn al weer over ons heen getrokken. De temperaturen dalen en de dagen worden korter. De boeren zijn volop bezig de oogst van het land te halen en ook in de moestuinen en boomgaarden kan er nu volop geoogst worden. De fruitbomen hangen vol fruit en wat is het een feest om allerlei producten uit eigen tuin of van het land te kunnen oogsten. Maar ook als u niet uit eigen tuin kunt oogsten, is het toch een feestje om met (h)eerlijke producten (hart)verwarmende gerechten te maken. Gezonde producten, die u op de Streekmarkt kunt kopen om die te verwerken in allerlei heerlijke schotels of in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders. De Streekmarkt is op zaterdag 15 september, van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum. Toegang gratis, parkeren gratis.

Deze keer is Barbara Rodenburg van restaurant ’t Ailand, Lauwersoog, aanwezig met wilde wadoesters, met de hand bij laag water geraapt op de wilde oesterbanken van het wad. Het zijn Japanse oesters, die wereldwijd veel gekweekt worden en sinds de jaren 80 ook op het wad voorkomen. Pas geraapt, schoongemaakt en nu al op de Streekmarkt. Verser kan het niet.

Verder zijn natuurlijk de vaste standhouders aanwezig met hun (h)eerlijk producten die menigeen inspireren tot allerlei fantasievolle gerechten. De producten komen voornamelijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk biologisch brood, heerlijke worst en vlees, geitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten en fruit, biologische wijn, honing, mosterd, jams, chutneys en kruiden, koolzaadolie, allerlei glutenvrije producten en nog veel meer. De standhouders laten u graag proeven en geven informatie en ideeën om thuis aan de slag te gaan. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven!

Als extraatje krijgt u deze keer een paar zeepnoten, om thuis uit te proberen in de wasmachine. Zeepnoten zijn eigenlijk geen noten, maar steenvruchten (net als bijv. een pruim) van de Sapindus of zeepboom. De noot bevat saponinen, die reinigende en antibacteriële eigenschappen hebben, en werken als een soort zeep als het met water in contact komt. Omdat het puur natuur is, heeft dit voordelen voor mensen met allergieën. Gewoon een keer proberen. We zijn benieuwd naar uw bevindingen.

Bezoek ook de borg en de Ploeg-expositie in het Koetshuis en de bijzondere tentoonstellingen in de museumboerderij (toegang museum is niet gratis!). Er wordt deze dag ook gedorst, kinderen kunnen bij Verhildersum een zakje graan zelf malen.

Streekmarkt Verhildersum Leens, kom ontdekken en genieten!

.

Cookieinstellingen