Streekmarkt Verhildersum op 19 mei

Foto: Verhildersum

LEENS – Op 19 mei a.s. kunt u weer genieten van de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten. 

De zomer is in aantocht, lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. De fruitbomen staan in volle bloei en de asperges en aardbeien zijn weer verkrijgbaar,  natuurlijk ook op de Streekmarkt van Verhildersum. Ieder jaar weer een teken dat de zomer niet lang meer op zich laat wachten. Kom proeven en laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders.

De Streekmarkt vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum.

Op de Streekmarkt Verhildersum kunt u als altijd terecht voor allerlei ambachtelijke heerlijkheden, voornamelijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijke biologisch brood, heerlijke worst en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, geitenkaas, groenten en fruit, cider, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, koolzaadolie en nog veel meer. De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen, kortom: kom beleven!

En bent u toch op Verhildersum…Maak dan ook kennis met onze kalfjes. Ze lopen sinds kort weer met hun moeders vlakbij de boerderij. En neem een kijkje bij de expositie Aan tafel bij… de borgbewoners, het boerengezin en het arbeidersgezin in de museumboerderij.  Geertje, Jeannette en Janna vertellen u er meer over. Bekijk de film over de vleermuizen in de boerderij. En bewonder de prachtige schilderijen van de Ploegschilders in het Koetshuis, Kleurendrift het land van De Ploeg.

Landgoed Verhildersum bruist van de activiteiten en is meer dan een bezoekje waard.

Noteer ook alvast in uw agenda:

21 mei: Dag van het Kasteel, met speciale rondleidingen door de bewoners.

2 juni, 15.00 uur: Concert, met werk van Ploeg-componist Daniël Ruyneman.

 

Cookieinstellingen