Begint de NAM nu al met fracken bij Saaksum?

Foto: Monique Messchendorp

Uit een brief die omwonenden van de boorlocatie Saaksum/Roodehaan van de NAM ontvingen blijkt dat er vandaag, 27 november, werkzaamheden beginnen.

Op de locatie Saaksum wordt aardgas gewonnen uit de diepe ondergrond. Aan een van de putten gaat de NAM werkzaamheden uitvoeren. Deze werkzaamheden houden geen verband met fracking, aldus de NAM.

Vaag

Ongeruste omwonenden vinden de ‘werkzaamheden’ echter dubieus. Gaat de NAM zo snel door met de geplande frackactiviteiten, nadat minister Kamp de motie naast zich neer heeft gelegd? ‘Reden voor een feestje na uitstel fracken of toch niet. Een omwonende van de boorlocatie Saaksum kreeg vandaag deze brief in de bus. Waar is de NAM mee bezig?’, meldt de bezorgde Petra Veltman op Facebook. Betrokkenen vinden de term ‘werkzaamheden’ wat vaag, maar velen kunnen niet geloven dat het fracken nu al van start gaat. ‘Het kan om iets heel anders gaan. Ik geloof niet dat de NAM zo dom is om eerst in de media te zeggen dat ze stoppen, en dan stiekem door gaan. Ze weten donders goed dat ze dat erg duur zou komen te staan. Feestje dus, en ondertussen waakzaam blijven en vragen blijven stellen’, reageert fossiele brandstof expert Peter Polder.

Uitvoeringsperiode

De werkzaamheden starten vrijdag 27 november en duren naar verwachting acht dagen. In deze periode wordt dag en nacht gewerkt.

Wat is er te merken van de tijdelijke werkzaamheden

Om de werkzaamheden uit te voeren wordt een kleine installatie naar de locatie gebracht. Hiervoor zijn circa 15 transporten nodig. De transporten zullen rijden volgens de afgesproken rijroute.

Lees ook: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/8778/kamp-laat-fracken-bij-roodhaan-gewoon-doorgaan/

Cookieinstellingen