Adopteer een spin, schildpad, slang of ezel bij Doezoo

Adopteer een leguaan
Adopteer een leguaan
Foto: HogelandNieuws

LEENS – “We hebben na 25 jaar wel wat vet op de ribben, maar zonder inkomsten mindert dat snel”, laat Ton van der Made van Doezoo in Leens weten. Hij blijft echter positief en is blij met de giften die al binnenkomen middels de onlangs gestarte adoptie-actie, om de ‘dierentuin van Leens’ te steunen.

De kosten draaien door, terwijl de inkomsten wegblijven. Van der Made: ”Geen entreegelden, geen omzet uit ons winkeltje en ook geen omzet in onze horeca-gedeelte. Daarentegen moeten de dieren wel (dagelijks) gevoed worden en zijn de kosten van de verwarmde schuur met exotische dieren hoog. Het is te hopen dat er geen dieren medische zorg nodig hebben, anders lopen de kosten snel op.”

Vooral in deze maanden, als de dieren jongen krijgen, is de toeloop naar de gezellige, educatieve dierentuin groot. Vanuit heel Nederland weten ze dan de weg naar Leens te vinden, nu blijft de parkeerplaats vooralsnog leeg.

Er is wel nagedacht om iets te bedenken in deze ‘1,5 meter tijd’, maar Van der Made vindt het heel moeilijk. “Ik wil dat de bezoeker hier lekker kan rondneuzen en gezellig even aan een tafeltje kan gaan zitten om een kopje koffie te drinken of iets te eten. Dat wordt moeilijk. En met enthousiaste kinderen, die van de ene in de andere verbazing vallen, is het al helemaal lastig.” Hij is er dan ook nog niet uit hoe dit aan te pakken.

De adoptie-actie, een idee van een trouwe fan van Doezoo, is door Van der Made opgepikt. Het gespaarde geld van de afgelopen jaren is voor tegenvallertjes, verbetering en eventueel uitbreiding. Maar dit is inmiddels gedeeltelijk geslonken. “De adoptie-actie komt dan goed van pas, zodat ook onze ideeën m.b.t. de toekomst van Doezoo – in gematigde vorm – alsnog kunnen worden uitgewerkt”, aldus Van der Made, die met Doezoo (Insektenwereld) dit jaar z’n 25-jarig bestaan viert./AT

 

 

 

Cookieinstellingen