Jeugd vermaakt zich op vernieuwd Sportpark Eenrum

Foto: HogelandNieuws

EENRUM – “Voor de zomervakantie moet alles klaar kunnen zijn”, zegt Eric Schoenmakers. De ‘projectmanager’ van Sportpark Eenrum doelt op het renoveren van de voetbalvelden, de nieuwe inrichting van de voetbalkantine en de aanleg van een prachtige speelplein.

Voorzitter Herald Jansen van VV Eenrum is trots, vooral omdat het voornamelijk is gerealiseerd van het geld dat is binnengehaald met de grootse verloting – met als hoofdprijs een vakantiewoning op Lauwersoog – die de voetbalvereniging vorig jaar hield. Na aftrek van de gemaakte kosten bleef er € 380.000,- over. Daarnaast kwam vanuit de gemeente een ‘SPUK-subsidie‘, zodat men aan de slag kon om de wensen van de club te realiseren.

Velden

Het hoofdveld is helemaal nieuw: nieuwe drainage, dug outs, omheining, tegelpad en led-lichtinstallatie. Het veld binnen de renbaan is ook helemaal over de kop gegaan (drainage en led-verlichting) en is nu het trainingsveld geworden. Het oude trainingsveld – in het verlengde van het hoofdveld – is verlegd en zal ook nog verder worden aangepakt.

Clubgebouwen

De kantine heeft vanbinnen een metamorfose ondergaan. Ook de keuken en de bestuurskamer zijn aangepakt en kunnen weer jaren vooruit. Aan de kant van het hoofdveld zal het terras aan de kantine plaatsmaken voor een grote veranda, gemaakt van zeecontainers. Daarnaast zijn de kleedkamers opgeknapt.

Duurzaamheid

Verder zijn er duurzame investeringen gedaan, waaronder het uitbreiden van de zonnepanelen naar 60 stuks en het plaatsen van nieuwe CV-ketels.

Sportplein

Naast de al aanwezige ‘Geert Schut Court’ (pannakooi) is het sportplein uitgebreid met calisthenics-toestellen, een voetvolleyveld, een pannaveldje, tafeltennistafel en straatmeubilair.

De oprijlaan van het sportpark heeft al een nieuwe asfaltlaag, rest nog het opknappen van de entreepoort aan de J.J. Willingestraat. Die staat er al sinds augustus 1957, toen Sportpark Eenrum in gebruik werd genomen./AT

 

 

 

 

Cookieinstellingen