Bijbelse planten in Domies Toen

Foto: Domies Toen

PIETERBUREN – Op zondag 29 juli aanstaande verzorgt ds. Klaas Pieterman een rondleiding langs bijbelse planten die te vinden zijn in Domies Toen.

De botanische tuin Domies Toen te Pieterburen staat vol met bomen en planten waarover ds. Klaas Pieterman u veel kan vertellen. Loop samen met hem op zondag 29 juli 2018  de ‘Bijbelse plantenroute’ en laat u vertellen hoe de lier in de wilgen terecht kwam. En hoe Philemon en Baucis uit de Klassieke Oudheid veranderden in een linde en een eik.

Of kom te weten waarom de primula (Gronings: plevaaierke) sleutelbloem heet.

In ons dagelijks leven komen bloemen en bomen voor, meestal terloops. Veel Bijbelverhalen spelen zich ook af in het gewone leven. En daarom komen er in de bijbel heel veel planten voor. Vaak onopvallend, maar soms heel prominent: de roos van Saron.

Wel is er in het oude Israël een ander klimaat dan hier bij ons. En daarom komen er ook subtropische bloemen voor in de bijbel. Maar veel Bijbelse planten gedijen ook uitstekend in onze streek. Uit de landen van de Klassieke Oudheid zijn er ook bloemen en bomen hier naar toe gehaald. De kastanje komt uit Griekenland, de plataan was een geliefde boom in het oude Italië.

De rondwandeling start om 14.00 uur

Kosten: deelname aan de rondwandeling € 5,50 (dit is inclusief 3 euro toegang voor de tuin) Donateurs hebben gratis toegang tot de tuin en betalen alleen € 2,50 voor de rondleiding.

Graag van tevoren opgeven via [email protected]

Voorafgaand aan of na afloop van de wandeling kunt u in de theeschenkerij van Domies Toen genieten van taart met koffie of thee.

 

 

Cookieinstellingen