Kloosterburen fors onderuit

Het was duidelijk voor de wedstrijd; de ontmoeting met Harkstede werd niet echt serieus genomen in Kloosterburen. Met 1-7 aan de broek en met lachende gezichten van het veld. Alles is gefocust op zondag, als de ‘Kraker van De Marne’ weer op het programma staat.

Licht geblesseerde- en op scherp staande spelers werden gespaard. Zo zaten Bert Mennes, Arjan vd Laan, Jasper Wiersum, Serge Martini en Joost Gerdez op de bank, waardoor er een zeer verzwakt Kloosterburen aan de aftrap stond tegen Harkstede. Waar anders dus met  ‘een half elftal

Het was in de eerste helft dan ook alleen maar hard werken en tegenhouden. Een normale aanval zat er niet in. Daarvoor waren de gasten veel te sterk, zonder dat het krachtsverschil voor rust al in doelpunten tot uiting zou komen.

Sander Adema was goed bezig

Dat had misschien anders geweest als Harkstede al in de derde minuut op voorsprong was gekomen. Eerst werkte Olger Jonker de bal bijna in eigen doel, waarop de hoekschop door Harksteder Remon van Rooyen prima werd ingekopt en Kloosterburen-doelman Sander Adema prima redde.

Toch was het niet lang wachten op het eerste doelpunt. Terwijl de achterste linie van de thuisploeg richting middenlijn liep, kwam de bal achter de verdedigers terecht, waar de snelle André Aalfs alleen op doelman Adema af kon gaan, hem passeerde scoorde. Zo stond het na 12 minuten 0-1. Amper een minuut later had Aalfs weer kunnen scoren. Nu kopte hij vanuit een voorzet van Marc Bekkema maar net naast.

Na 27 minuten spelen beging Jord Blokker ter hoogte van de middenlijn een vieze overtreding van achteren op Kevin Kat. De prima leidende sheidsrechter Van Ittersum hield het bij geel, waar rood ook had gekund.

Pijn bij Kevin Kat

Na ruim een half uur kreeg Aalfs z’n derde opgelegde kans, maar nu kopte hij uit een hoekschop van Dennis Deelen snoeihard over.

Harkstede kreeg nog een aantal mogelijkheden achter de laatste linie van de thuisploeg, maar attent meevoetballen van doelman Adema voorkwam een grotere achterstand voor het team voor coach Pieter Oosterhuis. Zo werd er met ‘slechts’ 0-1 gerust.

Aalfs was een ware plaag

In de tweede helft kwam Bert Mennes in het veld voor de geblesseerde Wouter Korhorn. De centrale verdediger stond amper 4 minuten binnen de lijnen of Harkstede besliste de wedstrijd. In de 47ste minuut was het Aalfs die uit een voorzet van Jasper Pieter Koehorst diagonaal raak kopte 0-2. Twee minuten later was Tim Noorduin, beste man op het veld, die aan het eind van een goede aanval stond en beheerst raak schoot, 0-3.

Na een uur spelen kwam pas het eerste serieuze antwoord van Kloosterburen. Bo Tukker draaide zich rond de ’16’ goed vrij en haalde uit, maar z’n inzet verdween net naast het doel.

Halverwege de tweede helft kwam dan toch de lichtgeblesseerde Jasper Wiersum binnen de lijnen, wat direct merkbaar was. Een goed opgezette aanval van Kloosterburen zorgde ervoor dat Jorne Wieringa op links goed vrij kwam en een strakke voorzet kon geven, alleen kwam Rick Schutter bij de tweede paal een teen tekort om de bal in het doel te werken.

Met nog een kwartier op de klok was het aan de andere kant dan wel weer raak. Wederom was het André Aalfs die met het hoofd scoorde, nu was Remon van Rooijen de aangever, 0-4. Vijf minuten later mocht Aalfs z’n 4de van de avond maken uit een strafschop, nadat Willem Prins ietwat onhandig een Harksteder binnen het strafschopgebied onderuit had gehaald, 0-5.

Aalfs scoort vanaf de stip

De thuisploeg was rijp voor de slacht, maar pikte toch stiekem nog even de welbekende ere-treffer mee. Een mislukt ogend schot van Rick Schutter plofte zomaar voor de voeten van Jasper Wiersum, die attent reageerde en 1-5 op het scorebord zette.

Direct vanaf de aftrap was het Marc Bekkema die simpel 1-6 kon maken en tot slot profiteerde Jord Blokker van een mislukte buitenspelval bij de thuisploeg, waarop de Harksteder alleen op doelman Adema af mocht gaan en de eindstand op 1-7 bepaalde.

Een grote nederlaag, maar dat boeide niemand in Kloosterburen. Aanstaande zondag, dan moet het gaan gebeuren: revanche voor de eerder geleden thuisnederlaag (3-4) tegen Eenrum.