Overige clubs gemeente De Marne

De streekderby Kloosterburen – Eenrum was er een die van alle ingrediënten was voorzien. Eenrum won met 3-4, maar het publiek was de grote winnaar. VVSV ’09 en Zeester speelden op zaterdag hun wedstrijd. FC LEO was vrij.

SC BOORNBERGUM ’80 – VVSV’09

vvsv

VVSV ’09 ging zaterdag in Boornbergum onderuit. De Friese tegenstander, 3de op de ranglijst, was met 4-2 te sterk voor het team van trainer Jaap van der Ploeg. Hans Steigstra en Rick Meijer troffen doel in ‘Het Friesche’. Zo zijn de laatste vier wedstrijden op rij verloren door de Ulrumers. Volgende week is VVSV ’09 vrij, waarna een week later het wisselvallige Rood Zwart Baflo op bezoek komt op sportcomplex De Kley. Wellicht dat de ploeg uit Ulrum dan weer eens een punt of meer kan pakken.

ZEESTER – HARKEMA OPEINDE

logo

Zeester blijft moeite hebben met het laatste kwartiertje van een wedstrijd. Waar eerder dit seizoen al veel punten in de slotfase van een wedstrijd werden verspeeld, was het ook nu weer raak. Tegen het sterker geachte Harkema Opeinde, tweede in de stqand hield de ploeg van coach Willem Pettinga lang stand. Pas in de 77ste minuut kwamen de gasten op voorsprong, waarna het 3 minuten later nogmaals toesloeg. Deze klap kwamen de Zoutkampers niet meer te boven.

Hieronder het verslag van Harkema-Opeinde:

Harkema-Opeinde koploper na zege op Zeester

Na tien speelronden heeft Harkema-Opeinde eindelijk de koppositie gepakt. Het deed dat door met 0-2 te winnen van Zeester, een ploeg die een speelwijze hanteerde die het beste viel te omschrijven als afbraakvoetbal. “Ruimen”, was de meest gebruikte term van de Zeester-spelers. Negentig minuten lang werd de bal links en rechts de bosjes in geramd. Desondanks had De Heide grote moeite een gat te vinden in de Zoutkamper vesting. Pas in de slotfase werd de zege veilig gesteld.

Harkema-Opeinde legde in de eerste helft heel aardig veldspel op het zachte, gladde Zoutkamper veld. Het had de bal veelvuldig in bezit en zette bij tijd en wijle prima combinaties op. Eenmaal bij het vijandige strafschopgebied aangekomen, haperde de Harkemaster creativiteit. Uitgespeelde kansen werden nimmer gecreëerd. Toch waren de bezoekers twee keer dicht bij de openingstreffer. In de 23e minuut kopte Gerard Spinder laag in na een hoekschop van Chris Hoeksma. De uitstekende Zeester-keeper Martijn Wieringa tikte het leder net langs de kruising. Acht minuten later stond Chris Hoeksma wederom aan de basis van een Harkemaster kans. Hij bracht een vrije trap laag in. Hilbrand Benedictus dook alleen op voor het vijandelijke doel maar schampte het speeltuig slechts waardoor de bal voorlangs ging. Voor het overige waren er nog twee schietpogingen van Wilbert Huitema, beide keren gepareerd door keeper Wieringa. De thuisploeg stelde hier in aanvallend opzicht heel weinig tegenover. Alleen Vince van der Veen probeerde het eens vanuit een moeilijke hoek. Zijn schot verdween een metertje over de Harkemaster veste.

In het tweede bedrijf ging Harkema-Opeinde te veel mee in de speelwijze van de gastheren. Het spel werd steeds onrustiger en kansen werden nog schaarser. Het was zelfs Zeester dat als eerste gevaarlijk werd na de thee. Een vrije trap van Vince van der Veen ging voorlangs. Er waren toen overigens al 76 minuten gespeeld. De Heide pikte de waarschuwing goed op en sloeg vlak hierna keihard toe. Een afgeslagen voorzet van Erik Nijboer kwam voor de voeten van de instormende Dennis Postma. Met een curve dropkickte Postma de bal prachtig in de kruising. Opluchting bij de vele meegereisde Harekieten. Zeester moest nu uit haar schulp kruipen, maar nog voor het in de buurt van keeper André de Graaf kon komen, had Harkema-Opeinde de marge verdubbeld. Invaller Sjirk Bruining soleerde door het Zoutkamper strafschopgebied en bracht de bal bij Hilbrand Benedictus. Die raakte de bal niet vol. Desondanks zette zijn hobbelende schot keeper Wieringa op het verkeerde been. Vlak naast de paal viel het schot binnen. De wedstrijd was beslist. In het restant van de wedstrijd hing de 0-3 eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer. Gescoord werd er echter niet meer.

Een zwaarbevochten maar verdiende zege voor de groengele brigade. Na afloop van de wedstrijd kwam er ook nog eens goed nieuws uit Gerkesklooster, waar GSVV tegen Drogeham niet verder kwam dan 1-1. Voor het eerst sinds september 2012 mag het vlaggenschip van Harkema-Opeinde zich weer eens koploper noemen.

WASKEMEER – FC LEO

fc_leo

Deze wedstrijd vond geen doorgang. Waskemeer had voor dit weekend alle wedstrijden eruit gegooid ivm het overlijden van Daniël Postema, spits van het eerste elftal.