“Eenrum Open” succes

Foto: Odivia

Op vrijdag 28 augustus is het eerste Eenrum Open Tennistoernooi, georganiseerd door LTC Odivia, van start gegaan.

Tennistoernooi

Het tennistoernooi werd gespeeld in de sfeer van de zomeravondcompetitie hetgeen inhoudt dat de wedstrijden in damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel worden gespeeld op tijd: 45 minuten

Er was plek voor 40 teams en het toernooi was al ver voor sluitingsdatum vol, er stonden zelfs teams op de reservelijst. De tennissers kwamen vooral van verenigingen die deelnamen aan de zomeravondcompetitie van Kring Noord.

De Gravel Premium Plus banen lagen er strak bij dankzij gedegen onderhoud door de groundsmen van Odivia. Het park was voor de gelegenheid sfeervol aangekleed.

De meeste teams kwamen uit in het gemengd dubbel; om het verschil in sterkte op te vangen werden hier twee klassen ingedeeld. In elke categorie speelde je eerst meerdere poulewedstrijden waarna eventuele halve finale en finale volgden op de zondag. Halve finales en finales werden overigens gespeeld in pro sets tot 8 gewonnen games. Vooral op de zondag werden de verschillen in sterkte steeds kleiner en waren er vanaf het zonovergoten terras spannende en vaak lange wedstrijden te zien.

De dames dubbel werd gewonnen door Yfke Elgersma en Yvonne Hoeksema van TC Mentheda. Zij waren uiteindelijk te sterk voor Deda Kiezebrink (Bedum) en Seya Schuldink (TC Lydensee), uitslag: 8-4. Voor Deda was het een weerzien met haar oude club Odivia.

Bij de heren dubbel werden Hans Peter Cordes en Gerhard Pietersma, beiden van TC Warffum, kampioen. Hans Peter had nog een leuk dankwoord voor de organisatie. Dirk Jan Binnema en Roelof Mensinga eindigden als gelegenheidskoppel op de tweede plaats, uitslag: 8-2.

Het gemengd dubbel in poule B werd gewonnen door Eric Schoenmakers en Anita Ouwendijk, Tjerk Elzinga en Anneke Venema werden in deze poule tweede. Bij beide koppels spatte de spelvreugde van het veld. Uitslag: 8-5.

Nico Toonder en Simone Binnema waren de kampioenen in de A poule, Pierre Janssen en Titia Iwema kwamen op een mooie tweede plaats. Lange tijd ging de strijd gelijk op maar Toonder/Binnema forceerden een eindsprint en wonnen terecht in deze poule. Uitslag: 8-4.

Alle finalisten ontvingen een waardebon welke beschikbaar werd gesteld door het bestuur van LTC Odivia en Sporthuis Winsum.

Naast de sportieve prestaties op de banen kon er nog gedart worden voor de piccalilly cup. Vooral in de avonden werd hier hard voor gestreden. De cup werd uiteindelijk gewonnen door Henk Ossentjuk.

 

Cookieinstellingen