Tweede beker voor de dames van EKC Eenrum/Kloosterburen

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden dinsdagavond hun tweede bekerwedstrijd op Sportpark Westerklooster in Kloosterburen tegen derdeklasser CSV Be Quick Dokkum 2 uit het gelijknamige Friese dorp.

Onder leiding van scheidsrechter Reitsma uit Kloosterburen kende EKC weinig problemen met haar Friese tegenstander. EKC was gelijk al voorin en kreeg mogelijkheden. Het benutten hiervan was een tweede maar in de 10e minuut was het wel raak. Sarah Rijzinga vond Marjon Bos die de 1-0 noteerde. In de 28e minuut maakte Sarah Rijzinga de 2-0. Het was wederom EKC dat voor de rust de score nog even opvoerde. Irene Bos vond Emma Postma die de bal onder haar controle bracht en de ruststand op 3-0 stelde.

Ook na de rust was EKC gelijk weer voor het Friese doel te vinden. In de 56e minuut schoof Marjon Bos schoof  de 4-0 binnen. Het duurde tot de 85e minuut eer het net weer gebold werd. Loes Korhorn gaf van de rechterflank de voorzet en Irene Bos scoorde de 5-0. Twee minuten later werd de 6-0 eindstand bereikt. Via Loes Korhorn van rechts en Sarah Rijzinga kwam de bal bij Janet Toonder die doeltreffend afrondde. Hiermee werd ook het tweede bekerduel positief afgesloten en wacht komende zaterdag, wederom thuis in Kloosterburen om 14.00 uur, de derde bekertegenstander CVV Oranje Nassau 3 dat afgelopen seizoen uit de 2e klasse degradeerde.