Finale tennistoernooi Winsum afgerond in Eenrum

Op het Tennispark in Winsum zijn zondag de finales gespeeld van het Hylmar Diemer Tennis Open. De thuisspelers waren in vorm. In meer dan tien categorieën pakten Winsumers de eindzege.

Het toernooi begon vorige week zondag. Er was een recordaantal van 292 deelnemers en meer dan 400 wedstrijden.

Een van de winnaars is tennistrainer Jarno Goedhart uit Winsum. Samen met Frits Telkamp, die tot vorig jaar nog competitie speelde in Winsum, won Goedhart de herendubbel 3. Ze speelden 6-1 7-5 tegen het als eerste geplaatste duo Tom van der Bijl en Jeroen van Iterson uit Groningen.

Telkamp speelde ook de finale van de herenenkel 3, het hoogste niveau op het Winsumer toernooi. Hij moest tegen Raymond Meijer uit Noordscheschut. De eerste set ging naar Telkamp, de tweede set naar de als eerste geplaatste Drent. Ze begonnen net aan de derde set, toen een wolkbreuk de partij ruw verstoorde. Op dat moment stonden ook nog twee andere finalepartijen op de baan, de laatsten van het toernooi.

Door de hevige regenval konden de wedstrijden niet meer worden hervat op de gravelbanen van Winsum. De banen stonden blank. Daarom heeft de organisatie besloten de partijen verder te laten gaan in Eenrum, waar het minder hard heeft geregend en waar de banen sneller droog waren. Daar pakte Raymond Meijer de derde set met 6-4.

Met deze titel volgt Meijer Joris Jurna uit Loppersum op, die de afgelopen jaren de hoogste categorie van het toernooi won. Omdat Jurna speelsterkte 2 heeft, mocht hij dit jaar niet meedoen met het tennistoernooi in Winsum.

Raymond Meijer speelde ook in de herenenkel 4. Daar trof hij oud-Winsumer Paul Drent, die tot vorig jaar nog in de organisatie zat. Drent is in vorm, hij schreef enkele weken geleden ook al het toernooi van Slochteren op zijn naam. Toch kon hij het hoge tempo van Meijer niet volhouden. Laatstgenoemde won met 6-2 6-2 en daarmee pakte hij twee titels.

Het Winsumer toernooi heeft ieder jaar ook een 50+-categorie, waar enkele tientallen mensen aan meededen. De Winsumers deden het daarin niet onverdienstelijk. In de damesenkel 7 ging Margriet Struik er met de titel vandoor. Ze won met 6-2 6-0 overtuigend van Marga Lunshof. Bij de heren won Bert van Aller uit Middelstum van de als eerste geplaatste Jaap Meedema uit Loppersum.

Het dubbelkoppel Tiemen Oosting en Arthur Vermij uit Winsum won de herendubbel 7/50+. Ze wonnen van Jan Stamhuis en Guus van Wifferen, die hun plaatsing waarmaakten. In de damesdubbel 7 verloor het Winsumer koppel Bouktje de Haan-Sander en Dineke van der Klei van Monique Holtjer en Titia Iwema-Prenger.

Jeroen van Kessel uit Winsum won samen met zijn teamgenoot Jos Lijnes de herendubbel 5. Ze zijn in vorm. De heren werden eerder dit seizoen al kampioen in de competitie en wonnen zondag het Winsumer onderonsje tegen Luit Fledderus en Thijs Oosting met 6-1 6-4. Van Kessel ging met twee prijzen naar huis. Hij won samen met Daphne Wollinga uit Kolham ook de gemengddubbel 5.

Henriette Kiers uit Bedum ging er met de winst vandoor in de damesenkel 6. Ze won van plaatsgenoot Bianca Kuiper. Het was voor beiden wel een thuiswedstrijd, omdat ze allebei bij TC Winsum spelen. Samen met broer Alfred Kiers pakte Henriette ook de titel in de gemengddubbel 6. Ze wonnen in een spannende driesetter met 5-7 6-3 6-3 niet onverdienstelijk van Ramon van Dijk en Wanda Boelens.

In de herenenkel 7, samen met de herenenkel 8 de grootste categorie, nam Stedumer Diederik Dijk het op tegen Thomas Visser uit het Noord-Hollandse Hoorn. Vader Ben Visser was vroeger tennistrainer in Winsum en de familie komt elk jaar naar Winsum op tennisvakantie. Dijk kon niet winnen van Visser. De winst ging met 7-5 6-4 naar de Noord-Hollander.

De Herenenkel 8 werd gewonnen door Frank Wildeboer uit Uithuizen. Hij speelde tegen Joop Bakker uit Winsum. In deze partij ging het niet om harde ballen, maar om plaatsing. Daar was Wildeboer, die net als Bakker bij TC Winsum speelt, net iets beter in. Hij won met 6-2 7-5.

In de herendubbel 8 wonnen Niels van Dalen en Marcel Pannekoek. De voetballers van VV Winsum doen ieder jaar mee aan het Winsumer tennistoernooi. Dat doen ze zeker niet onverdienstelijk. Ze wonnen in drie sets van Jeroen Bansberg en Jan Spijk.

VV Winsum was ook vertegenwoordigd in de herendubbel 7. Rick Schaaphok speelde samen met Bart Smith tegen het tafeltennisduo Jaap van Tijum en Peter Verweij. Het laatstgenoemde koppel was net iets behendiger en won met 6-2 6-3.

De organisatie kan samen met de deelnemers en toeschouwers terugkijken op een zeer geslaagde editie van het Hylmar Diemer Tennis Open. Het toernooi is op enkele regenbuien na goed verlopen. Vrijdagmiddag werd een tiental wedstrijden gespeeld in de Stadjershal in Groningen en op het tennispark van Eenrum. Op de finaledag moesten de laatste drie wedstrijden dus ook elders worden gespeeld.

Naast het tennissen werden er nog de nodige activiteiten gedaan. Zo was er een tiebreaktoernooi, die werd gewonnen door Hans-Peter Cordes uit Warffum. Daarnaast was er onder meer een klaverjastoernooi, pubquiz en barbecue.