Vrijwilligers maken de 25ste Halve Marathon Lauwersoog Ulrum tot een succes

Om exact 14.00 uur loste Leo Cullens, initiatiefnemer van de Halve Marathon Lauwersoog Ulrum het startschot. Maar liefst 432 deelnemers namen de benen richting Ulrum.

Renners uit het hele land

De renners kwamen vanuit het hele land. Bert uit Heerde had zich al ruim op tijd ingeschreven voor de halve marathon. ‘Het is ontzettend leuk om eens ergens anders te lopen. Een andere omgeving te proeven. Voor mij is het puur recreatief.’ Trots showt hij zijn shirt met opschrift “Atletiekvereniging De Gemzen”. Ook verschillende loopgroepen en verenigingen uit de nabije omgeving waren zaterdagmiddag van de partij. Zo ook Ricardo Damminga uit Baflo. Zijn ouders stonden trots langs de kant van de weg. ‘Hij is behoorlijk fanatiek’, zegt moeder Yvonne Damminga. Het was de eerste keer dat Ricardo met de Halve Marathon Lauwersoog Ulrum mee deed.

ricardo
Ricardo Damminga

Start vanaf de haven van Lauwersoog

De start vond plaats op het haventerrein van Lauwersoog, vóór restaurant Schierzicht. Via een schitterende route door en langs de bossen en boorden van het Lauwersmeer arriveerden de lopers in Zoutkamp bij de garnalenverwerkingsfabriek van Heiploeg BV. Vervolgens liepen ze door de vissersplaats Zoutkamp. De laatste 6 kilometer gingen de deelnemers over het oude Groninger land via Niekerk naar Ulrum, waar ze aangemoedigd werden door muziek en een enthousiast publiek om zo de finish bij café-restaurant Neptunus te halen.

mar13

Precies 21,1 kilometer

De deelnemers hebben er bij de finish precies 21,1 km op zitten. Precies, want het parcours is opgemeten met de Jones-counter. Elke kilometer wordt door een herkenningsteken duidelijk aangegeven.

Wedstrijd of recreatieloop

Iedereen vanaf 16 jaar kon aan deze loop meedoen. Gekozen kon worden uit deelname aan de wedstrijd (gebruik van ChampionChip verplicht), of de recreatieloop (zonder gebruik van ChampionChip). Op het parcours waren 8 verzorgingsposten, die door vrijwilligers werden bemand, met water, fruit en sponzen. Ook Rode Kruis- en EHBO-medewerkers waren aanwezig. Verdere medewerking werd verleend door de regiopolitie, de gemeente De Marne, de brandweer van Zoutkamp en vele sponsoren.

mar8

Vrijwilligers

Meer dan 150 vrijwilligers waren aanwezig bij de inschrijving, de verkeersregeling en de begeleiding van de deelnemers. Het gehele traject van Lauwersoog tot Zoutkamp en van Zoutkamp tot Ulrum was tijdens de halve marathon voor het doorgaande verkeer afgesloten. Professioneel geluid, communicatie en videoregistratie werden verzorgd vanuit de jurybussen (start en finish). De tijdregistratie werd ondersteund door Loopcircuit Noord Nederland. Kortom: de organisatie van de Halve Marathon Ulrum Lauwersoog zat goed in elkaar!

Kijk hier voor de uitslagen: http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2015080124505

Lees ook: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/3607/het-is-bijna-zover-1-augustus-halve-marathon-lauwersoog/

 

 

Reacties