Damesteam Eenrum/Kloosterburen (EKC) gehuldigd

Foto: EKC

De KNVB heeft zaterdagmiddag het damesteam van Eenrum/Kloosterburen (EKC) uitgebreid gehuldigd voor het kampioenschap in de 3e klasse G.

Hecht collectief

Jan Hooge, lid van het districtscollege van de KNVB, complimenteerde op het sportpark van Eenrum het kampioensteam met de geleverde prestatie. De titel, die op de laatste speeldag tegen de directe concurrent Balk/Sleat werd veiliggesteld, kwam volgens Hooge vooral tot stand dankzij het hechte collectief en de fantastische voetbalbeleving. ‘Daarmee hebben jullie als ploeg een solide basis gelegd om komend seizoen het succes in de 2e klasse een vervolg te geven. Ik heb daar veel vertrouwen in.’ Samen met sportwethouder Kor Berghuis van de gemeente De Marne reikte het bestuurslid van de KNVB de medailles uit. Ook nam het kampioensteam vol trots de bijbehorende oorkonde in ontvangst. 

De krachten gebundeld

In zijn toespraak noemde Jan Hooge het een goede zaak dat de v.v. Eenrum en v.v. Kloosterburen op het gebied van damesvoetbal de krachten hebben gebundeld. ‘Het resultaat is zichtbaar, want het meisjes- en vrouwenvoetbal verovert in hoog tempo de voetbalvelden van de beide buurclubs uit de gemeente De Marne. De titel voor het hoogst spelende damesteam in de gemeente is een kers op de taart.’ Inmiddels wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de formatie van een derde damesteam. ‘Op deze manier zijn de beide clubs nog meer in staat om te selecteren, maar vooral de basis van het damesvoetbal te versterken’, aldus Hooge.

Damesvoetbal sterk geworteld

De KNVB is volgens Hooge bijzonder content met het feit dat het vrouwenvoetbal bij v.v. Eenrum en Kloosterburen in de lift zit. ‘Het damesvoetbal is in deze regio sterk geworteld.
U geeft als clubs bij de jeugd de meisjes alle kansen. De tijd dat er laatdunkend over het meisje- en vrouwenvoetbal werd gesproken is definitief voorbij. ‘Er zijn geen vooroordelen meer, want ‘meisjes kunnen niet voetballen, jongens wel’ is er niet meer bij. Zonder uitzondering doen de meisjes, ook fysiek, niet onder voor de jongens.‘

Tekort aan speelsters

Deze samenwerking is ontstaan in de zomer van 2011. Zowel Kloosterburen als Eenrum hadden een tekort aan speelsters voor een elftal.
Om deze reden is er in het voorjaar van 2011 door de speelsters contact met elkaar gezocht. Nadat ook beide besturen achter deze samenwerking stonden zijn er afspraken gemaakt inzake de trainingen, wedstrijden, sponsoring en dergelijke.
Het seizoen 2011-2012 zijn de twee combinatieteams gestart.
Cookieinstellingen