Openbaar Ministerie stuurt 20-jarige Ulrumer weer naar huis (Update)

Foto: OM

Een 20-jarige man (Y.K) uit Ulrum wordt verdacht van meerdere vernielingen in Ulrum en Leens. Het gaat om onder andere locatie Borgstee 3 (van de Zonnehuisgroep
Noord), een jeugdsoos in Leens, het ingooien van ramen van Grafische Industrie de Marne, vernielingen aan een kerk in Leens, en aan een speeltoestel in een speeltuin in Leens.

De jongeman moest maandag voor de tweede keer voor de rechter verschijnen. De eerste keer ontbrak de dagvaarding waardoor de Ulrumer weer naar huis kon, dit keer waren de stukken bij de dagvaarding niet op orde. ‘Het is niet voor niets dat de zaak steeds wordt opgeschort’, zegt de verdachte, ‘ik ben inmiddels bijna twee jaar verder en nog steeds heeft het Openbaar Ministerie hun zaakjes niet voor elkaar.’ Ook zegt hij niets te maken te hebben met een vernieling in een speeltuin in Leens. ‘Er staan nu zo veel negatieve dingen in de krant die niet kloppen. En bovendien ik ben al meer dan 1,5 jaar niet bij justitie geweest.’ Het is voor de verdachte, na een periode van bijna twee jaar, erg vervelend opnieuw geconfronteerd te worden met de negatieve publiciteit. Hij hoopt dat mensen zich realiseren dat het op deze manier lastig is een normaal leven op te bouwen.

De zaak wordt zo snel mogelijk weer op de agenda gezet. Dit zal niet voor september zijn, aldus het OM.

Cookieinstellingen