Oppluswoningen bekijken in Ulrum

Opplus-woning in wording
Opplus-woning in wording
Foto: Deel&Ulrum

Op dinsdag 7 juli konden de bewoners van Ulrum een kijkje nemen in de eerste oppluswoning van Wierden en Borgen. De modelwoning aan de Akkerstraat 5 zit boordevol slimme, handige, kleine en grotere aanpassingen zodat bewoners langer in hun woning kunnen blijven wonen. Individueel maatwerk is daarbij het sleutelwoord. Buurvrouw Annie Kelderman (70) woont al bijna 25 jaar aan de Akkerstraat en zit in een rolstoel. Samen met directeur Rinze Kramer van Wierden en Borgen onderwierp ze de modelwoning als eerste aan een kritische test.

oppluswoning-ulrum

Samen met bewoners het dorp toekomstbestendig maken

Het project Ulrum2034 is bezig om het dorp samen met de bewoners toekomstbestendig te maken. DEEL& Ulrum is daar een onderdeel van. Het dorp neemt samen met de gemeente, de provincie, de woonstichting en andere partners de mogelijkheden onder de loep. Hiervoor  heeft Ulrum 2034 uit het project Werk- en Leefbaarheid en Energie een subsidie gekregen van de provincie.

Subsidie

Van deze gelden kan vanuit het onderdeel DEEL& Ulrum een unieke en zeer gunstige subsidie voor de inwoners van Ulrum gecreëerd worden. Deze subsidie geldt alleen voor Ulrum. Andersom betekent het ook dat Ulrumers geen aanspraak kunnen maken op de subsidieregeling die gemeente de Marne recent heeft opengesteld.

deel en ulrum flyer

Zo lang mogelijk in je eigen woning wonen

Zo lang mogelijk in je eigen huis wonen. Het duurzaam aanpassen van je woning kan veel voordeel opleveren. Diverse energiemaatregelen kunnen helpen de energiekosten behoorlijk te verlagen. En het verhoogt de waarde van de woning. Niet iedereen is direct financieel in staat dit te realiseren.  Of weet niet precies waar je dan allemaal aan kan denken.

Project Ulrum 2034 en DEEL& Ulrum helpt de bewoners op weg. Niet alleen door adviezen te geven maar ook met een riante subsidie.

Lees het verslag van de open dag: Lees het hele verslag van Wierden en Borgen

Project Ulrum 2034, Dorp van de Toekomst

Krimpdorp Ulrum kreeg in 2014 een subsidie van 1,5 miljoen euro van de Provincie Groningen, om het dorp weer op de kaart te zetten. Er werd een Stichting opgericht onder de naam: “Project Ulrum 2034, Dorp van de Toekomst”. Een knipoog naar 1834, toen Dominee Hendrik de Cock in Ulrum een koppige opstand leidde tegen de Hervormde Kerk van Willem I.

Cookieinstellingen