Koninklijke Onderscheiding voor Willem Bos uit Zoutkamp

Leens – Zaterdagmorgen, 10 maart  2018 werd door burgemeester Koos Wiersma, burgemeester van gemeente De Marne, in het gemeentehuis te Leens,  een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Willem Bos uit Zoutkamp. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Willem Bos heeft zich meer dan 25 jaar als vrijwilliger bij de brandweer, blusgroep Zoutkamp ingezet. O.a. in de functie Manschap B, Chauffeur en Voertuigbediener (rang Hoofdbrandwacht).

Door zijn kennis en ervaring heeft hij op een uitstekende manier een bijdrage geleverd aan de blusgroep Zoutkamp. Op 2 januari 2018 is hij gestopt met zijn werk bij de brandweer.

De gemeente De Marne heeft een stedenband met de Duitse gemeente Dötlingen. Dit weekend vindt er een uitwisseling plaats. Willem Bos is medeorganisator van deze uitwisseling en kon met de reis naar Dötlingen op het programma gemakkelijk naar het gemeentehuis worden ‘gelokt’.

De heer Bos was geheel verrast door de bijeenkomst, waar bijna alle brandweercollega’s en zijn familie aanwezig waren, en de onderscheiding. Bij het opspelden van de onderscheiding hadden zowel Willem Bos als burgemeester Koos Wiersema een brok in de keel en wat waterige ogen. Een teken van de vriendschappelijke band die de beide mannen in de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

 

Fotoreportage: Marcella Werkman. Meer foto’s in de fotoserie boven de tekst.

Cookieinstellingen