Organisaties in Het Hogeland zoeken helpende handen tijdens NL Doet

Foto: DeMarneNieuws

HET HOGELAND – Jaarlijks organiseert het Oranjefonds de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Dit jaar wordt de vrijwilligersactie gehouden op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018.

In de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond hebben zijn er dit jaar meer dan 130 klussen aangemeld voor de actie. Voorbeelden van klussen zijn: het schoonmaken van een buurt- of clubhuis, helpen bij een high tea voor ouderen, opknappen van een schoolplein of speeltuin, zwerfvuil ruimen in het dorp, verven van een jeugdsoos en bloembakken in de buurt voorzien van voorjaarsbloeiers.
Het gaat om klussen waar organisaties zelf te weinig vrijwilligers voor hebben.
Door deel te nemen aan de actie hopen organisaties meer helpende handen te krijgen.

Wethouder Anne Marie Smits zal om 09.00 uur de NL Doet actie in gemeente De Marne openen bij DoeZoo Leens en burgemeester Rinus Michels zal om 09.30 uur bij v.v. Rood Zwart Baflo het startsein geven voor deze vrijwilligersactie in gemeente Winsum.

In de gemeente Bedum zal wethouder Johannes de Vries zaterdag om 10.00 uur aanwezig zijn handen uit de mouwen steken tijdens het Groene Ommetje Werkdag in Zuidwolde.

Bij navraag op het gemeentehuis van Uithuizen werd vanmiddag, dinsdag 6 maart, bekend dat het college van B&W in de gemeente Eemsmond vrijdag en zaterdag niet in actie zal komen tijdens NL Doet 2018. Wellicht dat daar nog verandering in komt, wanneer gelezen wordt dat in de overige BMWE-gemeenten wél leden van het college deelnemen aan de landelijke vrijwilligersactie.

Help ook een organisatie met het klaren van een klus en kijk voor een leuke klus bij u in de buurt op www.nldoet.nl

Het samen vrijwilligerswerk verrichten is leuk en inspirerend en wordt door organisaties erg gewaardeerd!

Cookieinstellingen