Sinterklaas via Molenrij aangekomen in Pietendörp

Het was gezellig druk bij het haventje van Molenrij. Veel ouders, opa’s en oma’s waren met de kinderen meegekomen om Sinterklaas te verwelkomen.

 

En wat waren veel kinderen mooi uitgedost. Er zaten Pietjes bij die zo kunnen solliciteren naar de functie ‘medewerker van Sinterklaas’.

De muzikanten van muziekvereniging St. Caecilia speelden gezellige Sinterklaasliedjes om de spanning bij de kinderen wat weg te nemen.

Iets na twee uur kregen de eerste kinderen de boot van Sinterklaas in het vizier en toen kwam de stemming er helemaal goed in. Zwaaiende kinderen, kinderen die meerenden met de boot en zingende kindjes op het muurtje van het haventje.

 

Toen de kapitein de boot had aangelegd zette Sinterklaas zijn eerste stappen in 2017 richting uitgestoken kinderhandjes. Na iedereen begroet te hebben klom de ‘oude’ baas soepel op zijn schimmel en kon de optocht naar het Kronkelhoes in Kloosterburen beginnen. Met de muzikanten voorop, Sinterklaas op zijn paard en daarachter allemaal kinderen was het een mooie, kleurige sliert door Pietendörp.

 

Het feest werd voortgezet in het Kronkelhoes.

 

Meer foto’s in de fotoserie boven het artikel.

Cookieinstellingen