Ontwerpbureau gezocht voor Het Hogeland

Foto: bmwe-gemeenten

Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond die vanaf 1 januari 2019 samengaan in één nieuwe gemeente, Het Hogeland, zijn op zoek naar nuchtere ontwerpbureaus met originele ideeën voor een passende huisstijl voor de nieuwe gemeente: fris, betrokken, eigentijds en uitnodigend.

Ontwerpbureaus met vernieuwende ideeën voor het gezicht van gemeente Het Hogeland zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

De opdracht
Op de BMWE-website (www.bmwe-gemeenten.nl) staan de concrete opdrachtbeschrijving, de belangrijkste voorwaarden waaraan het bureau moet voldoen, een inschrijfformulier en een nota van inlichtingen. Bureaus kunnen zich tot dinsdag 12 december 2017, 12.00 uur aanmelden.

Proces
Een brede selectiecommissie kiest uit alle inschrijvingen drie ontwerpbureaus. Deze kunnen half januari 2018 een toelichting geven op hun motivatie en hun werkwijze. Ook wordt er dan een schetsontwerp voor het nieuwe logo van Het Hogeland verwacht. Aansluitend wordt er één ontwerpbureau gekozen, dat vervolgens drie varianten voor het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl gaat uitwerken. De keuze voor het winnende ontwerp ligt bij de inwoners van de BMWE-gemeenten. Zij kunnen in februari online aangeven welk ontwerp hun voorkeur heeft. Volgens de planning wordt het definitieve logo in maart gepresenteerd.

Cookieinstellingen