Barkema & de Haan dienen klacht in over procedure aanbesteding jongerenwerk

Jeugdsoos Black Arrow Leens
Jeugdsoos Black Arrow Leens
Foto: Berto Merx

Jongerenwerk Barkema & De Haan heeft een klacht ingediend tegen de procedure rond de aanbesteding van het jongerenwerk in de Hogeland-gemeenten.

Het jongerenwerk van de komend gemeente Het Hogeland werd na een openbare aanbesteding toegekend aan het Drentse welzijnsbedrijf Tinten. In de aanbesteding werd het gehele pakket voor jongerenwerk, maatschappelijk werk en cliëntgericht werk in één pakket aan Tinten toegekend. Barkema & De Haan had alleen ingeschreven voor het jongerenwerk.

Teye Barkema

Teye Barkema, directeur van het in Baflo gevestigde bedrijf: ‘De klacht richt zich op het feit dat men regionale betrokkenheid eerst als hoofdcriterium heeft gesteld en vervolgens heeft men zich daar niet aan gehouden. Ook klagen we over de fouten die in de procedure zijn gemaakt.’

De klacht is ingediend bij de klachtencommissie van de gemeente Leek. Dit om de onafhankelijkheid van de beoordeling te garanderen. Deze klacht heeft geen opschortende werking voor het besluit dat de gemeenten de Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum hebben genomen over de aanbesteding van het pakket welzijnswerk. Mocht Barkema & De Haan wat betreft haar klachten in het gelijk worden gesteld, dan zullen de gemeenten en Tinten met Barkema & de Haan om tafel moeten gaan zitten.

Teye Barkema meldt dat er aan een Facebook-film wordt gewerkt om de jongeren, die bij het jongerenwerk betrokken zijn, om de hoogte te stellen van de visie van het bedrijf op de ontwikkelingen rond de aanbesteding.

Cookieinstellingen