Ivon van Duinen 25.000ste zwemster in Leens

Omringd door volwassenen, nog niet goed doorhebbend wat er gebeurde, nam Ivon van Duinen (5) een grote bos bloemen in ontvangst.

Zij was woensdagmiddagmiddag de 25.000-ste bezoeker dit seizoen van het zwembad in Leens. Zij kreeg naast de bloemen een jaarabonnement voor het zwembad . ‘En natuurlijk een lekker ijsje,’ zegt badmanager Hilde de Boer.

En toen moest Ivon mee naar de rand van het zwembad, poseren voor de statiefoto voor de lokale pers. Even werd de overweldigende aandacht haar wat teveel en kwamen er zenuwentraantjes.

 

Een van de badjuffen pakte dat professioneel op en weg waren de traantjes. Uiteindelijk was er de mooie prent, met het hele personeelsteam van het bad en de wethouder van sport Kor Berghuis.

Bij alle plezier is er toch een kwestie die aan de orde moet worden gesteld: het schoolzwemmen. Laatste weken is het land in rep en roer naar aanleiding van verdrinkingsgevallen van kinderen. Hilde de Boer: “Als ik bij wijze van spreken morgen lid van de gemeenteraad zou worden, is het schoolzwemmen de kwestie die ik meteen aan de orde zou stellen. Een aantal jaren geleden hebben we hier de regeling gehad dat de gemeente voor kinderen een zwemabonnement en de lessen betaalde. Het is gewoon zo dat er ouders zijn die dit niet kunnen betalen en liever geen beroep doen op steunregelingen of die regelingen niet kennen. Het zijn niet alleen allochtone kinderen die niet leren zwemmen, dat komt ook voor bij kinderen met een autochtone achtergrond.”

 

Cookieinstellingen