Verschrikkelijk verkeersongeval Lauwersoog 

Foto: DeMarneNieuws

Opnieuw werden de hulpdiensten in gemeente De Marne opgeroepen voor een zeer ernstig ongeval. Voor de derde maal in twee weken viel óók bij dit ongeval een dodelijk slachtoffer.

Melding

De eerste melding ging over een aanrijding tussen een auto en meerdere voetgangers. 

12.26 uur

Ongeval/Wegvervoer/Letsel prio 1 Lauwersoog Haven Lauwersoog Haven 4

12.30 uur

Ongeval/Wegvervoer/Letsel prio 1 Lauwersoog Zeedijk 1. De aanrijding bleek op een parkeerterrein te zijn aan de Zeedijk.

Hulpdiensten snel ter plaatse

Brandweerlieden uit Zoutkamp en Anjum waren snel ter plaatse. Ook politie, vijf ambulances en de traumahelikopter hadden zich naar de plaats des onheils gespoed. Alle hulp kwam voor één persoon te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse. 

Kinderen

Bij het ongeval waren ook twee kinderen betrokken. De kinderen werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Eén gewonde werd langdurig behandeld door ambulancepersoneel en met de traumahelikopter afgevoerd.

De dienst VerkeersOngevallenAnalyse doet onderzoek naar de ware toedracht. De bestuurster van de auto zal worden gehoord over de aanleiding. Daarnaast wordt technisch onderzoek gedaan. Er zou geen sprake zijn van opzet.

Wethouder Kor Berghuis

Wethouder Kor Berghuis van gemeente De Marne liet zich ter plaatse informeren en stak de hulpverleners een hart onder de riem.

 

Tekst, filmpje en foto voor De MarneNieuws: Cees van de Meent 

Cookieinstellingen