Agenten laten brandweer ‘werkloos’ vertrekken

Op de redactie kwam zaterdagmiddag rond kwart over vijf de volgende melding binnen: P2000 | 17:16:56 | P 1 (INCI-07) Ongeval (Aardgas lekkage) Shell tankstation Wehe den H W.H. Timersmastraat 1 Wehe-den Hoorn 011432

De toch wel snel ter plaatse zijnde journalist van DeMarneNieuws kreeg van de brandweer van Wehe-den Hoorn te horen dat ie te laat was, dat het probleem al was opgelost. Zelf waren ze ook te laat geweest en dat terwijl ze op nog geen 100 meter van de kazerne moesten zijn.

Inzet van zeer korte duur

Surveillerende agenten, die in de buurt aan het werk waren, hadden de melding ook doorgekregen en spoedden zich daarop naar het tankstation van Wehe-den Hoorn. Daar bleek een inwoner van Oudeschip en tevens eigenaar van een pas gekochte Amerikaanse bus problemen te hebben bij het tanken van gas. Z’n tank sloot niet af waardoor er gas ontsnapte. Een van de agenten, Wim Luimstra uit Winsum, bleef kalm en trok de slang uit de auto. “De hoeveelheid gas dat had kunnen ontsnappen was maximaal de inhoud van de tank en dus op zich niet zo gevaarlijk”, aldus de diender uit Winsum. Even later sloot de tank zich wel af, waarop de man uit gemeente Eemsmond opgelucht kon ademhalen.

Hij gaf aan de bus gekocht te hebben om deze nog wat op te knappen. Klaarmaken om ermee op vakantie te gaan. Nadat hij de rekening, inclusief het ontsnapte gas, had betaald, gaf de politie hem het advies om dan maar met de afsluiting van de gastank te beginnen. Dit had de eigenaar van de bus zelf ook al bedacht.

Cookieinstellingen