Verdachten in zaak Jesse van Wieren voor rechter

Foto: publiek domein

Op woensdag 31 mei en vrijdag 2 juni 2017 vindt in de rechtbank in Groningen de inhoudelijke behandeling plaats in de strafzaak Kloosterburen. Een man en een vrouw worden ervan verdacht op 1 januari 2016 Jesse van Wieren om het leven te hebben gebracht in Kloosterburen. 

Inhoudelijke behandeling 

De zitting vindt plaats bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen aan het Guyotplein 1. De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling. De zitting begint beide dagen om 09.30 uur. 

De voorlopige planning is als volgt: 

Woensdag 31 mei: feitenbehandeling, rapportages, slachtofferverklaringen en persoonlijke omstandigheden.

Vrijdag 2 juni: requisitoir en de pleidooien. 

Beperkt aantal bezoekers 

De zitting is openbaar, maar het aantal plaatsen is beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toedeling van plaatsen. Naast de zittingszaal is een aparte ruimte met videoverbinding beschikbaar. Het is niet toegestaan om te filmen of te fotograferen in de rechtbank. 

Toegangscontrole 

Alle bezoekers moeten zich melden bij de portier (hoofdingang). Voordat bezoekers naar binnen kunnen, gaan zij door een detectiepoort. Meegebrachte persoonlijke eigendommen gaan door een scanner. Gezien de drukte wordt u verzocht op tijd aanwezig te zijn. Alle bezoekers in het gerechtsgebouw moeten zich kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs).

Cookieinstellingen