Jij helpt je omgeving, de gemeente helpt jou

Foto: Openbaar domein

Gemeente De Marne ondersteunt bewonersinitiatieven. Woont of werkt u in De Marne en heeft u een goed idee hoe u de onderlinge hulp in uw straat, buurt of dorp kunt versterken? Kom maar op en laat het de gemeente  weten!

De Marne gelooft in de kracht van een netwerk-samenleving. Met de Stimuleringsregeling onderlinge hulp ‘Noabers’ ondersteunt zij graag inwoners en ondernemers die zelf het initiatief nemen in het omzien naar elkaar. Tot 1 december 2017 kunt u daarom bij de gemeente terecht voor advies, ondersteuning en/of een financiële bijdrage tot maximaal € 3.000,- euro.

U kunt ondersteuning vragen voor een nieuw idee, maar ook voor een al bestaand initiatief dat een nieuwe impuls kan gebruiken. Onderlinge hulp en ‘omzien naar elkaar’ mag u breed vertalen. Het kan bijvoorbeeld gaan om initiatieven op het gebied van vervoer, boodschappen doen, hulp bij administratie, (informele) zorg of begeleiding van kinderen. Ook kosten voor bijvoorbeeld het oprichten van een (zorg-) coöperatie komen voor vergoeding in aanmerking.

Meer weten over de Stimuleringsregeling onderlinge hulp ‘Noabers’? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 0595-575500 en vraag naar mevrouw Weessies of mevrouw Abee.

Cookieinstellingen