Prachtige Waddenbank voor Pieterburen

Vrijdagmiddag, half 1, heeft wethouder Herwil van Gelder samen met een aantal kinderen van obs De Getijden de Waddenbank in Pieterburen onthult. Iedereen was het er over eens, het is een prachtige bank !

Naast de kinderen en leerkrachten van de plaatselijke basisschool, waren betrokkenen en belangstellenden getuige van de onthulling van de bank. De bank valt onder het project Kiek over Diek en is voor Bezoekerscentrum Waddenkust geplaatst.

Het primaire doel van ‘Kiek over Diek’ is het zichtbaar maken van de bijzondere, maar tot nu toe nauwelijks ontsloten natuurlijke en landschappelijke rijkdom van het gebied van de Groningse waddenkust. Via het project zijn 10 banken beschikbaar gesteld langs de fietsroute van Lauwersoog naar Nieuw Statenzijl. Zo hebben o.a. Usquert, Warffum en Uithuizermeeden ook een eigen Waddenbank.

De bank

De voorkant van de bank is deels ingelegd met spiegelende tegeltjes. In combinatie met de afgebeelde vogels wordt het Waddengebied afgebeeld, met haar prachtige licht- en luchtwisselingen.

De achterkant vertelt het verhaal van de Kerstvloed van 1717 die ook Pieterburen trof en vele slachtoffers maakte. Tekeningen van de basisschoolleerlingen zijn prachtig verwerkt in de bank, die is gemaakt bij Ability in Wehe-den Hoorn en is geplaatst bij Bezoekerscentrum Waddenkust, het bezoekerscentrum van Het Groninger Landschap, wat het startpunt is van vele activiteiten langs de Groninger Waddenkust.

Nadat de onthulling had plaatsgevonden wilde iedereen natuurlijk ook even op de bank zitten.

 

 

 

 

Reacties