Donderdag 19 januari: “Wat is dementie?”

Foto: WinsumNieuws

Deze avond is Bernet Kamphuis, psycholoog bij Stichting De Hoven, te gast. Met haar gaan we in gesprek over wat dementie nu precies is, en waaraan je het herkent.

Wanneer is er sprake van gewone vergeetachtigheid, en wanneer kun je zeggen dat het om dementie gaat? Welke verschijnselen zijn er en welk gedrag kun je waarnemen? Waarom ontkennen mensen vaak dat er wat aan de hand is, en zeggen ze vaak: “met mij is niks mis, hoor!”.

Donderdag 19 januari bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.

Mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeenten Winsum, Eemsmond, De Marne en daarbuiten zijn van harte welkom.

U kunt zo binnenlopen en de toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-groningen.nl.

Reacties