Groningers Actief! voor 50+ in de Marne

Foto: Huis voor de Sport

De gemeente De Marne organiseert vanaf 19 oktober 2015, samen met Huis voor de Sport Groningen, fitheidstesten, met aansluitend beweegactiviteiten voor alle 50-plussers in de gemeente die onvoldoende bewegen. Alle 50-plussers hebben inmiddels een brief + aanmeldingsformulier ontvangen.

Lichaamsbeweging is gezond

Dat voldoende lichaamsbeweging gezond is weet iedereen. Veel Nederlanders denken dat ze genoeg bewegen, maar uit onderzoek blijkt dat dit niet het geval is: de helft van de Nederlanders beweegt onvoldoende! Voldoende bewegen verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte, darmkanker en overgewicht. Door bewegen krijgen mensen sterkere botten en spieren waardoor een kleinere kans op vallen en heupfracturen ontstaat. Bovendien zorgt voldoende bewegen voor een betere fitheid, een grotere weerstand en een minder vermoeid gevoel.

Programma Groningers Actief!

Het programma start met fitheidstesten in de week van 19 oktober. Aan het eind van de fitheidstest krijgen deelnemers, naar aanleiding van hun resultaten, een deskundig advies. Er wordt in de verschillende kernen, bij voldoende belangstelling, nieuw beweegaanbod opgestart.

Ook kan men doorverwezen worden naar al bestaand beweegaanbod in de gemeente.

De fitheidstesten vinden, afhankelijk van het aantal deelnemers, plaats van ± 15.30 – ± 20.30 uur. Aanmelden kan met het aanmeldingsformulier, per mail of telefonisch tot 1 oktober bij de lokale contactpersonen zoals vermeld op het aanmeldingsformulier.

 

 

Cookieinstellingen