Intocht Ulrum: Sint krijgt nieuwe leesbril

Een week nadat de Sint officieel in Maassluis voet aan wal zette, kwam de goedheiligman zaterdag ook in Ulrum aan. Na een week van spanning stonden de massaal toegestroomde kinderen en hun ouders aan de kade langs de Trekweg waar de Sint met een echte stoomboot zou arriveren.

20161119_140456

Nadat de boot was aangemeerd, werd de goedheiligman welkom geheten door de voorzitter van Dorpsbelangen Ulrum, Klaas Mollema.

20161119_131844

Terwijl de Sint werd verwelkomd, sprongen de pieten aan wal en deelden strooigoed uit. Even later stapte Sint op een kar die getrokken werd twee paarden.  Uiteraard volgde een rondtoer door het dorp.  De colonne van Sinterklaas en zijn Pieten werd gevolgd door een grote groep kinderen en hun ouders.

20161119_144159

De oudere kinderen gingen met een paar Pieten naar de jeugdsoos waar het Sinterklaasfeest werd gevierd. De jongste kinderen trokken traditiegetrouw naar café-restaurant Neptunus om daar het feest voort te zetten. Bij drogisterij Venhuizen werd nog even een tussenstop gemaakt want Sinterklaas kreeg hier een nieuwe leesbril aangeboden om alle verlanglijstjes goed te kunnen lezen. Het bleef gelukkig tijdens de ontvangst van de Sint en de rondtoer door Ulrum droog. De ijverige leden van de Sinterklaascommissie hadden er weer een prachtige intocht van gemaakt!

 

Tekst + foto’s: Annegriet Frik

Cookieinstellingen