Na 5 jaar is ie er dan eindelijk weer

Foto: VV Kloosterburen

De derby Kloosterburen- Eenrum stond voor het laatst op het programma in het seizoen 2011-2012. Eenrum ging destijds met 5-2 onderuit op Sportpark Westerklooster. Dat was toen, nu zijn we 5 jaar verder met veelal nieuwe gezichten op het veld. DeMarneNieuws polste even de sfeer aan de vooravond van ‘De Marne Derby’.

Bij beide kampen blijkt er meer spanning te zitten dan bij ‘normale’ competitiewedstrijden. Het is toch iets speciaals. Posters en flyers worden verspreidt om zoveel mensen te attenderen op deze wedstrijd. Bij de oudere aanhang van de clubs is de rivaliteit misschien nog wel het grootst. Er wordt gepraat over ‘vrouger’. “Winnen en anders zunder vreet’n op nust !!” Een aantal spelers geeft toe deze wedstrijd ook als iets bijzonders beschouwen, voor rest lijkt het toch gewoon één van de vele competitiewedstrijden te zijn. Niks meer en niet minder. Althans, dat wordt er gezegd………….

Bij Eenrum was de laatste training druk bezocht. Alleen Sybolt Lindenberg liep voor zichzelf, hij is zondag niet inzetbaar. Trainer Ronald Bouwman wist haast wel zeker dat z’n Appje van die middag (‘vanavond de hele training partijtje’) daar debet aan is geweest. Er werd lekker gestreden om de punten voor het individuele klassement van dit seizoen.

Zondag gaat het om de knikkers.

img_2349

Ronald Bouwman verwacht twee strijdende ploegen, dat Eenrum de wedstrijd gaat controleren en genadeloos toeslaat. Hij voorspelt dan ook een 0-3 zege voor ‘Red-Black, Ainrom stoapelgek’.

naamloos 

Bij Kloosterburen heeft coach Pieter Oosterhuis grotere problemen. Hij mist 9 selectiespelers, waarvan 5 normaal gesproken basisspelers zijn. Dat lijkt niet goed voor zondag, maar Oosterhuis is positief. “Het is nou eenmaal zo en je moet het ermee doen. De routine mis ik, maar ik krijg er hardwerkende jonge spelers voor terug, die er vol voor gaan. En dat heb je nodig in een derby. Daar onderscheiden mannen zich van de jongens. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd zondag rond de 20 jaar ligt, verwacht ik een volwassen Kloosterburen dat met 2-0 gaat winnen”, aldus Oosterhuis.

img_2733 

Oosterhuis heeft nog 1 verrassing (Joker) achter de hand, welke dat is kunt u zondag aanschouwen.

Cookieinstellingen