Vluchtelingen

Foto: Publiek Domein

Na de overvolle boten en trucks heeft de vluchtelingencrisis vorige week een nieuw gezicht gekregen, namelijk dat van de 3-jarige Aylan Kurdi die de barre tocht per boot van Kobani naar het Westen niet overleefde. Een jongetje van amper drie jaar oud spoelde aan op het strand van Bodrum. Hij is slechts een van de vele vluchtelingen die omkwamen tijdens hun barre tocht naar het Westen. De beelden van de jongen werpen een ander licht op de vluchtelingencrisis en wakkeren de asieldiscussie op sociale media nog heviger aan. Wat is de oplossing voor de enorme vluchtingenstroom die momenteel erger en erger lijkt te worden.

Meer en meer

Vorige week was de week dat Frankrijk en het VK toezegden dat ze meer vluchtelingen gaan opvangen. Frankrijk neemt 24.000 vluchtelingen op uit Griekenland, Italië en Hongarije. De Britse premier Cameron kondigde aan de komende vijf jaar twintigduizend vluchtelingen uit de regio op te vangen. Verder:

  • België is bereid 250 oorlogsvluchtelingen onderdak te bieden
  • Cyprus zegde een aantal van 300 toe
  • Finland neemt 1050 vluchtelingen op als onderdeel van een VN-programma
  • 520 Syriërs zijn welkom in Ierland
  • 150 Syrische christenen mogen zich vestigen in Polen

Bovenstaande problematiek raakt mensen op verschillende manieren. Is de situatie op te lossen door zo veel mogelijk mensen op te nemen, of moet er rechtlijniger gekeken worden naar de kern van het probleem.

Onderstaande tekst kwam als ingezonden stuk binnen op de redactie:

Vluchtelingen

“De implosie van een groot deel van het Midden-Oosten met als gevolg de enorme vluchtelingenstroom waarmee West-Europa wordt geconfronteerd, toont het failliet van de politieke islam die immers de democratie als staatsvorm afwijst.

In dit verband heb ik de volgende stellingen:

-de premier van Hongarije Orban heeft gelijk als hij stelt dat de Islam niet past bij de Europese vrijheid van mening

-de opendeur houding ten opzichte van vluchtelingen van de premier van Duitsland Merkel heeft een aanzuigende werking

-de toevloed van vluchtelingen in eigen land gaat ten koste van de sociaal zwakkeren in onze gemeenschap

-de Europese Unie vertoont een gebrek aan leiderschap.

Landen als Saudie-Arabië, Qatar, Koewiet en de Verenigde Arabische Emiraten, Islamitische landen, weigeren vluchtelingen op te nemen. De vluchtelingen zelf richten zich uitsluitend op West-Europa met een voorkeur voor Duitsland.

De politiek correcte houding uit de jaren zeventig van de vorige eeuw lijkt intussen terug te komen toen immers de PvdA onder aanvoering van de coryfeeën Ed van Thijn, Hedy d’Ancona en Jan Nico Scholten de multiculturele samenleving verheerlijkten.

Naam van de schrijver is bekend bij de redactie

Lees meer: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/09/07/vluchtelingencrisis-nog-eens-2-500-mensen-naar-duitsland/

 

Cookieinstellingen