Gebruikt u vlooien- en tekenmiddel Bravecto?

De Partij voor de Dieren heeft vandaag vragen over de gevaren van anti vlooien- en tekenmiddel Bravecto gesteld aan de Minister. Voor diereneigenaren  goed om even te lezen.

Vragen van het lid Ouwehand (PvdD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken over de gevaren van anti vlooien- en tekenmiddel Bravecto;

– Is het u bekend dat sinds de introductie van het anti vlooien- en tekenmiddel Bravecto in Nederland tientallen huisdieren ziek zijn geworden of zelfs zijn gestorven nadat het middel op hen is toegepast? *

– Kunt u bevestigen dat er inmiddels bijna 3000 meldingen over Bravecto zijn binnengekomen bij de Europese Commissie?

– Bent u bekend met het standpunt van het Bureau Diergeneesmiddelen dat deze meldingen heel serieus genomen dienen te worden?

– Bent u bekend met het standpunt van het Veterinair Centrum in Utrecht dat het aantal meldingen substantieel noemt en vindt dat  nader onderzoek nodig is?

– Kunt u uiteenzetten welke testen zijn uitgevoerd voor de ontwikkeling van dit anti vlooien- en tekenmiddel, en welke testen zijn uitgevoerd ten behoeve van de introductie op de markt? Zo nee, waarom niet?

– Vindt u het verantwoord dat Bravecto nog steeds voorgeschreven wordt ondanks de ernstige bijwerkingen die het middel bij duizenden dieren heeft veroorzaakt en de zorgen die het Bureau Diergeneesmiddelen en het   Veterinair Centrum over het middel hebben geuit?

– Bent u bereid om Bravecto, gezien het aantal meldingen en de zorgen van diereigenaren omtrent de gevaren, uit voorzorg uit de handel te (laten) nemen? Zo nee, waarom niet?

* Uitzending EenVandaag, 20 oktober 2016: klik hier

Cookieinstellingen