Thuis in Eenrum bij Galerie Het Raadhuis: dit weekend het 10-jarig jubileum

Foto: Ankie Onnes

In Galerie Het Raadhuis is van 7 oktober tot en met 18 december een jubileumexpositie. De galerie bestaat tien jaar! Iets waar galeriehoudster Ankie Onnes en haar man Theo trots op zijn.

‘Ik ben ontzettend druk met de voorbereidingen’, vertelt Ankie Onnes van Galerie Het Raadhuis, ‘Er is enorm veel media-aandacht voor het tienjarig bestaan. Morgen RTV-Noord bij me langs voor een item.’ Onnes is vereerd met alle aandacht. Ze is trots op wat ze hebben bereikt. Maar eenvoudig is het niet altijd geweest. Ankie en haar man Theo staan met beide benen op de grond. In de weekenden komen er zo’n twee/driehonderd mensen in de galerie, maar privé blijft privé. Om vijf uur ’s middags zijn ze ’thuis’ in hun dorp Eenrum.

In Het Raadhuis in Eenrum exposeren 30 vaste kunstenaars van de galerie. In de School voor de Schilderkunst, de voormalige basisschool, in Wehe-den-Hoorn exposeren 67 amateurschilders. De beide exposities zijn middels een fiets- of wandelroute verbonden. Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober is het op beide locaties een feestelijke dag met live-muziek met een hapje en een drankje. Ook zijn er kunstenaars aanwezig om met bezoekers van gedachten te wisselen over hun werk.

schilderschool1

Onnes wil dat de kunst voor iedereen toegankelijk is. De exposities betreffen vaak figuratieve kunstwerken/schilderijen. Haar man Theo is wat op de achtergrond. In de school in Wehe-Den Hoorn die het echtpaar aankocht en waar nu elke week maar liefst zestig leerlingen op cursus komen, heeft Theo zijn atelier gerealiseerd. Voor de volle honderd procent richten ze zich samen op hun bestaan: de galerie en de schilderschool.

schilderschool

Volgende week een uitgebreid interview met Ankie Onnes!

 

Cookieinstellingen